doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Trump overweegt eigen partij op te richten

Nu de laatste uren van het presidentschap van Trump voorbij gaan, richt de Amerikaanse president zijn blik op de toekomst. Volgens The Wall Street Journal ligt die niet bi jde republikeinen, maar bij zijn eigen Patriot Party.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Trump overweegt eigen partij op te richten

Nu steeds meer republikeinen zich afzonderen van Trump, heeft hij plannen om een eigen partij op te richten. Dat idee zou hij de afgelopen dagen met medewerkers en vertrouwelingen hebben besproken. De politieke partij van Trump zou de naam ‘Patriot Party’ krijgen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Populariteit

De verwachting is dat een groot deel van de Republikeinse stemmers met Trump mee zal trekken naar de nieuwe partij. WSJ meldt dat een aanzienlijk deel van de Republikeinse stemmers specifiek voor Trump politiek actief is geworden. Uit de meest betrouwbare recente polls blijkt dat zo’n 40% van de Amerikaanse bevolking nog achter de President staat.

Impeachment

Er is echter nog wel een impeachment gaande tegen Trump. Die heeft inmiddels het huis van afgevaardigden gepasseerd, maar moet nog wel door de senaat. Theoretisch gezien kan daar gekozen worden om Trump voor eeuwig van het presidentschap te verbannen, maar de kans dat zoiets daadwerkelijk gebeurt is klein. Twee derde van de senaat zou voor impeachment moeten stemmen. Met het hoge aantal Republikeinen dat nog achter Trump staat, gaat men er niet van uit dat impeachment verder dan de senaat zal komen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws