doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Diederik Gommers vindt een avondklok onnodig

Gisteravond schoof de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care weer even aan bij Jinek. Daar was de avondklok uiteraard onderwerp nummer één, maar Diederik Gommers had er een onverwachte mening over.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Diederik Gommers vindt een avondklok onnodig

Gommers vindt het namelijk helemaal niet nodig om een avondklok in te voeren. "Ik vind dat we over zo’n rigoureuze maatregel, die ook heel veel invloed heeft op de jeugd, heel goed moeten nadenken”, vertelde Gommers bij Jinek. "We moeten zorgen dat de ziekenhuizen niet overlopen. De grafieken laten zien: als we nu alles loslaten, loopt het uit de hand. Maar als we nu de huidige maatregelen doorzetten, is de derde golf net zo groot als de tweede golf. Dat is nog steeds immens. Maar dat kunnen we aan”, sprak hij erover.

Vaccinatie

Als we snel een echte oplossing willen is volgens Gommers vooral het vaccineren van ouderen van belang. Als iedereen tussen de 60 en 75 een prik heeft gehad, gaan we echt verschil zien: "Als we die hoogrisicogroep, de ouderen en de zieken, gevaccineerd hebben, is er geen druk meer op de ziekenhuizen. Als wij die 60% niet meer krijgen, kunnen we het aan.”

Nadeel: het gaat dan om zo’n drie miljoen mensen. We staan als Nederland helaas niet bekend om onze vaccinatie-snelheid en duidelijkheid over het aantal vaccinaties per dag is er ook nog niet echt. Bij de GGD wordt ondertussen geklaagd dat ze veel meer vaccinaties aankunnen, maar de eisen van de overheid zetten er een enorme rem op. Als Hugo de Jonge die vaccinaties dus wat beter voor elkaar weet te krijgen, kunnen we misschien snel weer de straat op. Maar ja, dan vraag je natuurlijk wat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws