doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Column Vico Olling: 'Krasse knarren kwartet'

Elke week schrijft onze chef misdaad Vico Olling een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: knasse knarren in de gevangenis.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Column Vico Olling: 'Krasse knarren kwartet'

Mag ik van jou, van de krasse knarren in detentie...

Het is een zware tijd voor de oudere crimineel. Eén voor één worden ze opgepakt en vastgezet. In de nadagen van hun levens lijkt het Openbaar Ministerie wat openstaande bonnetjes te willen verrekenen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zo is daar de 66-jarige Koos Reuvers. Koos is een telg uit de beruchte familie Reuvers uit het Brabantse Lith. Deze familie kent al meerdere leden die een leven in de misdaad hebben doorgebracht. Koos heeft nu bijna de pensioengerechtigde leeftijd, maar de man kan daar nog niet echt van genieten. Hij is namelijk vorig jaar opgepakt in het Spaanse Malaga omdat hij nog een celstraf moet uitzitten vanwege poging tot doodslag op twee agenten. Dat was in 2014 gebeurd.

Koos sloeg op de vlucht toen agenten hem staande wilden houden. Wat volgde was een heftige achtervolging waarbij ook Koos’ jongere broer Martin betrokken was. Die probeerde met zijn auto de weg te blokkeren zodat Koos er vandoor kon gaan. Hij kreeg een straf van vier jaar. Koos belandde met zijn auto uiteindelijk in een sloot, samen met de politieauto en de agenten, en mishandelde een agent door met pepperspray in zijn ogen te spuiten. Voor de rechter verklaarde hij dat hij op een dodenlijst stond en dacht dat de agenten in vermomming waren. In juni 2017 werd de straf van vier jaar uitgesproken, maar Koos hield zich al die tijd onvindbaar. Koos draait al jaren mee in het milieu en was in de jaren negentig compagnon van Johan V., oftewel de Hakkelaar. Deze twee waren op de plaats delict aanwezig toen Klaas Bruinsma werd doodgeschoten. Met Johan V. kreeg Koos overigens later een meningsverschil dat leidde tot een breuk. Nu zit Koos vast.

Koos belandde met zijn auto in een sloot en spoot pepperspray in de ogen van een agent

Of wat te denken van de 64-jarige Haagse topcrimineel Piet S. die de laatste tijd vaste klant lijkt te zijn op de pagina’s van De Telegraaf? Deze man die ook wel de Haagse Godfather genoemd wordt zou megatransporten cocaïne, heroïne, wiet en hasj geregeld hebben. De organisatie waar Piet S. van aan het hoofd zou staan, zou in twaalf landen geopereerd hebben en beschikken over nogal wat corrupte contacten. Ook Piet S. is al jarenlang actief in de onderwereld. Hij deed nog zaken met de Amsterdammers Sam Klepper en John Mieremet en zou zelfs nog met Klaas Bruinsma te maken hebben gehad. Het lijkt erop dat pgp-communicatie via het gehackte EncroChat Piet S. fataal is geworden. Nu zit hij vast.

En dan is er nog Greg Remmers. Deze 72-jarige krasse knar staat terecht in het grote justitieonderzoek naar motorclub Caloh Wagoh. Deze club zou hebben opgetreden als moordzuchtige klusjesservice voor onder andere Ridouan Taghi. Greg Remmers zou een soort raadgever voor Caloh Wagohleden zijn geweest. De afgelopen tijd leek het er wat zonniger uit te zien voor Remmers: een paar aanklachten werden van zijn lijst geschrapt en hij hoopte zelf misschien in de lente van dit jaar vrij te komen. In die vooruitzichten is vorige week nogal bruut verandering gekomen, toen Greg Remmers in België werd veroordeeld voor een celstraf van vier jaar vanwege afpersing van een Antwerpse diamantair. Of dit nou terecht is of niet, ik vind het heel spijtig voor Greg omdat ik hem een warm hart toe draag. Ik heb de man een paar keer ontmoet en hij kwam op mij altijd zeer innemend en correct over. Ergens hoopte ik voor hem dat ie snel vrij zou komen. Nu zit ook hij naar alle waarschijnlijkheid nog een tijdje vast.

Wie bezorgt me een kwartet?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws