doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Massa is Kassa Peter Gillis over de Quote 500: ‘Papier is geduldig, gelukkig weet ik zelf beter’

Selfmade miljonair Peter Gillis was het afgelopen jaar te zien in de realityserie van SBS6 Familie Gillis: Massa is Kassa. Wij spraken toen met hem over het programma en over en zijn liefde voor de Quote 500. Inmiddels is er een hoop veranderd. Peter publiceerde zijn eigen Quote 501, loste al zijn schulden af en begon aan een tweede seizoen van de realityserie die vanaf vanavond om 20.30 uur bij SBS6 te zien is. Hoog tijd voor een update dus!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Massa is Kassa Peter Gillis over de Quote 500: ‘Papier is geduldig, gelukkig weet ik zelf beter’

De laatste keer dat we je spraken, vertelde je dat je eerst niets wilde weten van zo’n cameraploeg over de vloer. Toen kwam er toch een programma en nu komt er een tweede seizoen. Waarom is die knop helemaal omgegaan?

“Ja! Ik was helemaal enthousiast joh. In het begin was het even wennen, maar nu is het hartstikke normaal, heel de dag een camera achter je aan. Ook op straat word ik veel herkend. Of ik nou in Maastricht ben of Amsterdam. Ik ben mijn auto nog niet uit en hup, gelijk mensen om me heen! Even op de foto.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vind je het nog steeds leuk om op straat aangesproken te worden?

“Jazeker, voor die mensen heb ik dat wel over. Het zijn allemaal trouwe kijkers, die willen allemaal op de foto, maar daar doen we het ook voor. Dat blijf ik leuk vinden.”

Gaan we je straks ook in reclamespotjes en andere programma’s zien, of blijft het hier bij?

“Nee! Daar hebben we allemaal geen tijd voor. We moeten ook nog filmen en in die parken moet ook gewoon gewerkt worden, dus dat gaan we niet doen. We hebben het gewoon druk. Dat filmen neemt veel dagen in. Dit seizoen waren we 60 dagen bezig met filmen, dus dat zijn 60 dagen waarop je niets anders gaat doen.”

Je zei toen ook dat je wilde laten zien dat het geld je niet komt aanwaaien, dat je keihard werkt, denk je dat de mensen thuis dat hebben gemerkt?

“Ja, 100% zeker. Ik heb op kantoor een enorme hoop berichten binnen gekregen. Het kunnen er 500 zijn, het kunnen er 700 zijn. Allemaal mensen die zeggen: “Familie Gillis, wij keken eerst heel anders tegen jullie aan, maar door het kijken van de serie kijken we heel anders naar jullie leven. Het is jullie niet aan komen waaien.”

Slecht nieuws dit jaar: je stond niet in de Quote 500.

"Nee, maarja, papier is geduldig, jongen. Gelukkig weet ik zelf beter. Zelf nog de Quote 501 uitgebracht voor de humor. Maar ja, het zal wel zo zijn, laat maar gaan. Kijk, ik ben ondertussen schuldenvrij en ik heb elf vakantieparken. Daar weet ik de waarde wel van. Ik zie het positief in.”

Is de Quote nog wel jouw bijbel. Of is de 501 dat nu?

“Ach, dat weet ik niet. Kijk, er staan gewoon mooie verhalen in van mensen die met niets begonnen zijn. Dat vind ik prachtig en daar heb ik heel veel respect voor.”

Quote of geen Quote, je moet toch doorwerken. Hoe gaat het met bedden vullen?

“Bedden vullen gaat zeker goed. We hebben nu natuurlijk wel even winterstop, dus er wordt veel werk verzet. Grote klussen, kleine klussen in de accommodatie, raampje vastzetten, gaatje in het vinyl repareren. Mensen pikken ook van alles op als ze het programma terugkijken, dus we doen extra ons best dit jaar. Maar als ik zie wat de boekingen zijn voor 2021, dan liegt het er niet om. Zal ook wel met corona te maken hebben, dat mensen liever in eigen land blijven, maar als ik naar de boekingen kijk dan zijn we een stap verder dan vorig seizoen. Het wordt deze winter misschien wel drukker dan in de zomer.”

Heb je tussendoor nog wel tijd voor de strijd tegen de extra kilo’s?

“Jazeker, ik ga nog steeds twee keer per week naar de sportschool. Uurtje naar de personal trainer. De eerste keer was ik helemaal afgebeuld. Toen ging ik samen met Frans Duits en achteraf was ik he-le-maal kapot. Nu ben ik een paar maanden bezig en het gaat goed. Maarja, dat ligt nu ook weer plat.”

Herkennen we je straks nog wel op televisie?
“ja je herkent me nog wel hoor, haha!”

En nog één vraag: wanneer kunnen we de uitnodiging voor je bruiloft verwachten?

"Uitnodiging voor de bruiloft? Nee dat is nog niet aan de orde, maar het kan zomaar een keer gebeuren, dus we houden de spanning erin.”

Het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa is vanaf 4 januari elke maandagavond om 20.30 uur te zien op SBS6.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws