Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Gillis aangeklaagd door eigen werknemer

Gillis kan inmiddels net zo goed een vaste zitplek huren in de rechtbank.

Peter Gillis

Gillis kan zijn mooiste pak weer uit de kast trekken. De Massa Is Kassa-ster moet zich namelijk melden bij de rechtbank in Eindhoven. Dat schrijft het AD vandaag. Het zou om een zaak gaan tussen Gillis en zijn werknemer Samir, een man die ook regelmatig in de realityshow te zien is. De behandeling van de zaak staat gepland voor 28 februari.

Geld

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Samir, horeca-chef in een van Peters parken, boos is op de Brabantse miljonair vanwege een geldkwestie. De werknemer zou nog knaken krijgen omdat hij overuren heeft gedraaid én omdat hij te laag ingeschaald was. Daarnaast stelt Samir dat hij moest doorwerken, ondanks dat hij last had van een longontsteking. Naar eigen zeggen is de horeca-chef inmiddels in een burn-out beland.

Wat Samir wil? Geld. Er ligt volgens het AD een loonvordering bij de rechtbank. De man is op papier nog steeds werknemer bij het vakantieparkenimperium van Peter Gillis.

Hommeles

Hoewel het geding van Samir tegen zijn werkgever geen grote, complexe zaak is, heeft justitie Peter Gillis ook in het vizier voor serieuzere zaken. Zo heeft hij een inval gehad van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en moest Prinsenmeer in Ommel dicht op last van de gemeente omdat er vermoedens bestaan dat Gillis de vergunningen misbruikt voor criminele doeleinden.

En dan is er natuurlijk nog de ruzie tussen Peter en zijn ex Nicol Kremers, die de miljonair beschuldigt van mishandeling en seksueel geweld. Peter zou z'n toenmalige vriendin onder meer in haar rug en neus hebben gebeten, tegen de muur hebben gedrukt en in haar borsten hebben geknepen. Die zaak moet nog inhoudelijk behandeld worden.

Duidelijk is dat Peter de komende tijd nog regelmatig in het bankje staat. Ondertussen staat er gewoon weer een nieuw seizoen van Massa Is Kassa op de planning. Seizoen 12 van Familie Gillis: Massa Is Kassa start op vrijdag 5 april op SBS6.

Entertainment
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst