doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Grootste seriemoordenaar van de VS overleden in gevangenis

Samuel Little staat bekend als de grootste seriemoordenaar die ooit actief was in de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen heeft hij 93 vrouwen vermoord. Zeker 60 van die moorden zijn door de FBI inderdaad aan Little gelinkt. De Amerikaan ging daarvoor drie keer levenslang de gevangenis in, waar hij gisteren is overleden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Grootste seriemoordenaar van de VS overleden in gevangenis

Little claimt dat hij tussen 1970 en 2005 bijna honderd vrouwen heeft vermoord. Al die tijd wist hij de politie te ontlopen, voornamelijk omdat de zaken te weinig aandacht kregen. Dat had alles te maken met de achtergrond van de vrouwen, die vaak drugsverslaafd waren of in de prostitutie werkten. De politie zag dat extra aandacht aan dat soort moorden vaak als tijdverspilling.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Arrestatie

Pas in september 2012 werd hij gearresteerd, voor een drugsvergrijp. Pas na een DNA-test werd hij in verband gebracht met de moord op drie verschillende vrouwen. In eerste instantie ontkende Little alles, totdat hij levenslang de gevangenis in ging, waar hij in gesprek raakte met een Texas Ranger genaamd James Holland. Aan hem begon Little moord na moord te bekennen.

“Het eerste wat me opviel, was hoe belachelijk slim hij was,” zei Holland later over de moordenaar. De agent gaf Little, die een passie had voor tekenen, een stapel tekenspullen, waarmee hij zijn slachtoffers gedetailleerd kon tekenen. Little had een ijzersterk, fotografisch geheugen, waardoor hij de meeste moorden tot in de kleinste details kon navertellen.

Schetsen die Little maakte van zijn slachtoffers - bron: FBI

Onschuldig

Naar eigen zeggen hoopte Little dat zijn bekentenissen andere onschuldige mensen konden bevrijden uit de gevangenis. Eerder dit jaar was dat nog het geval, toen Little twee moorden in Florida bekende. Voor één van daarvan was een onschuldig persoon gevangen genomen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws