doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie voorkomt aanslag cokemaffia op familie medewerker fruitbedrijf

In mei vorig jaar ontdekte de politie 400 kilo cocaïne tussen een lading bananen van fruithandel De Groot. De medewerkers van het bedrijf, die van niets wisten, worden sindsdien constant bedreigd en aangevallen door de cokemaffia. Deze week was het bijna weer zover, maar de politie kon op tijd ingrijpen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie voorkomt aanslag cokemaffia op familie medewerker fruitbedrijf

Het begon met dreigbrieven naar de directeur. Hij moest 1,2 miljoen betalen, anders zouden ze een willekeurige werknemer liquideren. Het geld kregen ze niet, maar er werd wel een onderzoek gestart. Daarbij ging het OM echter de mist in, want zij lieten een lijst met gegevens van alle medewerkers slingeren, waardoor alle namen en adressen in handen kwamen van de verdachten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aanslagen

Kort daarna begonnen de eerste aanslagen. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken voor een voordeur en een ander huis werd in brand gestoken. Bij één medewerker werd een kogel door de ruit geschoten en een ander vond een handgranaat op de stoep. Deze week was het weer raak, totdat de politie er een stokje voor stak.

Molotov cocktail

Volgens de politie waren er plannen voor een aanslag op één van de familieleden van een directeur van het bedrijf. Verdachten wilden een molotov cocktail naar het huis van het beoogde slachtoffer gooien. Agenten waren sinds vorige week op de hoogte van de plannen, waardoor ze op tijd in konden grijpen. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk mensen zijn gearresteerd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws