Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie: Nederlands-Iraanse 'maffiafamilie' opgerold

De familieleden woonden in luxe villa's in het warme Spanje, maar hielden zich volgens de Spaanse autoriteiten bezig met drugspraktijken.

Spanje

Tijdens een grootschalige politieactie in Spanje zijn meerdere mensen gearresteerd. Dat schrijft de Telegraaf. Volgens de krant gaat het om acht personen die allemaal tot één Nederlands-Iraanse familie behoren. De Spaanse autoriteiten zouden de arrestanten omschrijven als 'maffiafamilie'. De groep was naar verluidt actief in het Maresme-gebied, ten noorden van Barcelona.

Het Spaanse El Caso schrijft dat leden van de familie eerder actief waren in Nederland, waar ze de fijne kneepjes van de illegale wietteelt zouden hebben geleerd. De vermeende leiders hadden ook al een strafblad wegens drugsfeiten in ons land, zo meldt de Spaanse politie.

'Maffia'

De groep verdachten wordt beschreven als 'maffiafamilie' omdat het om een hechte groep familieleden ging, die de boel volgens de Policía Nacional alleen met elkaar en enkele buitenstaanders runden. Binnen de familie zou bovendien sprake zijn van een strikte hiërarchie. De groep wordt verdacht van 'industriële productie van marihuana' - voornamelijk in luxe villa's in de Maresme-regio - en 'deelname aan een criminele organisatie'.

Die villa's stonden in nieuwbouwwijken en verbruikten volgens het onderzoek van Mossos d'Esquadra, de Catalaanse politiemacht, zeer veel stroom. Die zou illegaal afgetapt zijn. Het ging volgens El Caso om 1,53 GWh aan stroom ter waarde van 383.469, 'wat overeenkomt met het verbruik van 438 woningen'. Tijdens de politieactie zijn ook auto's, wiet en duizenden wietplanten in beslag genomen. Een van de vermeende leiders zou in eerste instantie ontbreken, maar werd later op een luchthaven in Barcelona gepakt. Hij zou op het punt hebben gestaan het land te ontvluchten.

Misdaad
  • El Caso/de Telegraaf
  • Videostill Policía Nacional/Mossos d'Esquadra