doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Had ‘Haagse Godfather’ Piet S. een monsterverbond met Satudarah?

In september werd de ‘Haagse Godfather’ Piet S. gearresteerd in een grote internationale actie tegen drugshandel. S. zou aan het roer staan van een netwerk dat enorme hoeveelheden cocaïne importeerde. Nu blijkt uit vertrouwelijke stukken van De Telegraaf dat hij daarbij hulp kreeg van motorbende Satudarah.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Had ‘Haagse Godfather’ Piet S. een monsterverbond met Satudarah?

Uit het dossier blijkt dat S. meerdere malen contact heeft gehad met ‘hooggeplaatste personen’ binnen de motorclub. Volgens De Telegraaf bood de de inmiddels verboden motorclub bescherming aan Piet S. in ruil voor geld en cocaïne.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Contact met Satudarah

De politie heeft meerdere ontmoetingen tussen S. en leden van Satudarah weten vast te leggen. Zo is te zien dat S. tijdens een reis naar Spanje een ontmoeting had met meerdere leden van de motorclub. Daarnaast blijkt uit een andere foto dat Piet S. het hoofd van Satudarah in Europa, Angelo M., omhelsde op een begrafenis in Nootdorp.

Angelo M. is zelf geen verdachte in de strafzaak Taxus, waarin Piet S. één van de sleutelfiguren is. M. staat samen met andere kopstukken van Satudarah wel terecht in een rechtszaak tegen het landelijke bestuur van de club. Zij worden verdacht van leiding geven aan een criminele organisatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws