doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aanslagen op Poolse supermarkten waren ‘heel gecoördineerd’

Keer op keer vinden er aanslagen plaats bij verschillende Poolse supermarkten met de naam Biedronka. Na onderzoek van de politie blijkt nu dat het om strak gecoördineerde acties gaat.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aanslagen op Poolse supermarkten waren ‘heel gecoördineerd’

Aanslagen

Vorige week werden er plotseling vier aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en Beverwijk. In alle gevallen gaat het om filialen met de naam van supermarktketen Biedronka. De Nederlandse bedrijven hebben geen verband met de Poolse supermarktketen, maar maken wel gebruik van de naam, waar geen patent op zit.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens de politie werden er geïmproviseerde explosieven gebruikt van het soort die ook vaak ingezet worden bij plofkraken. De explosies hebben grote schade aangeraakt en in één geval raakte een 88-jarige vrouw klem in haar woning, waarna ze onwel werd en naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Concurrentiestrijd

In een gesprek met NOS vertelden verschillende oud-eigenaren dat er een enorme concurrentiestrijd plaatsvindt tussen verschillende supermarkten. Ondernemers beginnen nieuwe winkels vlakbij bestaande supermarkten in een poging om ze weg te drijven.

Volgens de oud-eigenaren gaat het voornamelijk om Iraakse Koerden die een bedrijf beginnen in Nederland. Ook bij alle supermarkten waarop een aanslag is gepleegd waren de eigenaren van Iraaks-Koerdische afkomst.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws