doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dodenlijst - Peter R. de Vries en Advocaten Nabil B. verkeren in levensgevaar

Volgens De Telegraaf staan de advocaten van Nabil B. op een dodenlijst. Ze verdedigen de kroongetuige in het Marengo-proces. Ook Peter R. de Vries, die B. advies geeft gedurende het proces, verkeert volgens de krant in gevaar.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Dodenlijst - Peter R. de Vries en Advocaten Nabil B. verkeren in levensgevaar

Nabil B. is de kroongetuige in het proces tegen onder andere Ridouan Taghi, die op dit moment gevangen zit in de zwaar beveiligde EBI in Vught. Hij en zijn handlanger Saïd R. zijn verdachten bij een serie liquidaties door de Mocro Maffia.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Advocaten

In De Telegraaf meldden de advocaten van B., Schouten en De Jong, dat ze hun werk zullen blijven doorzetten. Ze zijn bewust van het gevaar dat de verdediging van B. met zich meebrengt, zeker na de moord op advocaat Derk Wiersum. "Ik heb destijds een bewuste keuze gemaakt om Nabil B. te verdedigen. Daar brengt dit uitermate vervelende bericht geen verandering in”, vertelt Schouten in de krant.

Extra beveiliging

Schouten en De Jong worden al sinds het begin van hun deelname aan het proces extra beveiligd, maar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gaat na dit bericht kijken of extra beveiliging noodzakelijk is voor zowel hen als Peter R. de Vries.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws