Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: het slachtoffers van een schoenenroof en Nabil B. 

Schoenen

De winnaar: het slachtoffer van een schoenenroof

Een opvallend bericht op de website van Omroep West. De wenkbrauwen van een bewoner van een flat in Rijswijk schoten centimeters omhoog toen hij zijn hond wilde gaan uitlaten en constateerde dat zijn schoenen die hij in het portiek had neergezet daar niet meer stonden. Ze waren gejat.

Veel tijd om daar bij stil te blijven staan, had hij niet, want toen hij na het aantrekken van een ander paar schoenen met zijn hond naar buiten liep, wachtte alweer de volgende verbazing. Op een bankje zag hij twee mannen zitten, van wie een van hen nogal opvallende schoenen droeg: die van hem! Nadat de Rijswijker op hen afliep en hen met de diefstal confronteerde, namen ze de benen. Daarop belde hij 112. Agenten vonden de twee mannen even later iets verderop in de buurt en sloegen hen in de boeien. Zo zie je maar weer: wie de schoen past, trekke hem aan.

De verliezer: Nabil B.

Zomaar een greep uit de krantenkoppen van de afgelopen jaren met betrekking tot de verdediging van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces.

“Advocaat Derk Wiersum (44) van kroongetuige Nabil B. op straat doodgeschoten in Amsterdam.” “Nieuwe, anonieme advocaat voor kroongetuige Nabil B.” “Anonieme advocaat kroongetuige Nabil B. stopt ermee.” “Peter R. de Vries en Peter Schouten willen kroongetuige Nabil B. bijstaan, OM weigert De Vries.” “OM bijt in het stof: Peter R. de Vries mag toch bellen met kroongetuige Nabil B.” “Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam.” “Peter Schouten en Onno de Jong niet langer advocaten van kroongetuige Nabil B.” En: “Onno de Jong opnieuw advocaat kroongetuige Nabil B. in Marengoproces.” Hoofdstuk 852 werd daar afgelopen week aan toegevoegd: “Advocaat van Nabil B. stopt, kroongetuige wéér zonder advocaat.” Houdt het voor hem dan nooit op?