doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Baudet stopt ook als partijleider - Hiddema stapt per direct op als kamerlid

Het is crisis bij het Forum voor Democratie. Een woordvoerder van de partij maakte eerder bekend dat Thierry Baudet niet alleen zijn plaats als lijsttrekker opgeeft, maar ook stopt als partijleider. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Baudet stopt ook als partijleider - Hiddema stapt per direct op als kamerlid

Onduidelijkheid

Nadat gisteravond bekend werd gemaakt dat Thierry Baudet de komende verkiezingen geen lijsttrekker van FvD zou zijn, heerste er enige tijd onduidelijkheid over de toekomst. Er werd druk gespeculeerd over de rol van Hiddema in het besluit van Baudet. Hij zou een samen met andere leden een ultimatum gepresenteerd hebben aan Baudet, maar later vertelde Hiddema dat hij niet aandrong op het vertrek van de leider van FvD.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ook binnen de partij was er onzekerheid over de situatie van Theo Hiddema. De advocaat heeft nu in een brief naar de voorzitter van de Tweede Kamer laten weten dat hij per direct stopt als lid van de Tweede Kamer. Naar eigen zeggen is hij ‘politiek arbeidsongeschikt’.

Opvolger

Nu Thierry Baudet opstapt als lijsttrekker en voorzitter van FvD, begint de zoektocht naar een opvolger. Voorlopig neemt vicevoorzitter Lennart van der Linden het voorzitterschap over. Joost Eerdmans, die vroeger Eerste Kamerlid was voor Lijst Pim Fortuyn, heeft zich al aangemeld voor het lijsttrekkerschap.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws