doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Na Akwasi nu ook aangifte tegen KOZP-voorman Jerry Afriyie

Dezelfde groep mensen die eerder dit jaar een aangifte deed tegen Akwasi, heeft dat nu ook gedaan tegen de de voorman van actiegroep Kick Out Zwarte Piet, Jerry Afriyie. Net als Akwasi deed hij verschillende strafbare uitspraken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Na Akwasi nu ook aangifte tegen KOZP-voorman Jerry Afriyie

De groep burgers doet aangifte naar aanleiding van een aantal uitspraken van Afriyie in het Parool van 17 september. Het gaat onder andere om dreigingen met geweld, zoals: ‘Als nog een witte persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC’ en ‘Als ik Zwarte Piet tegenkom, sla ik hem knock-out’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Demonstraties

Het is niet de eerste keer dat het gedrag van Afriyie in strijd is met de wet. Hij werd gearresteerd tijdens drie verschillende anti-Zwarte-Piet-demonstraties. Tijdens één van die demonstraties kreeg hij ook een boete van 500 euro voor het mishandelen van een agent, maar bij het hoger beroep werd de mishandeling niet bewezen. Ook raakte Afriyie hierdoor zijn licentie als beveiliger kwijt.

Aangifte

De groep burgers beschuldigt Afriyie onder andere van opruiing, belediging, laster en aanzetten tot geweld. “Hij zet Zwarte Piet-minnende Nederlanders, die geen enkel racistisch motief hebben, ongefundeerd weg als fascisten en racisten”, zegt Richard van der Weide, advocaat van de groep, in een reactie. Volgens hem zal er donderdag officieel aangifte worden gedaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws