Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Femke Halsema genomineerd voor beste burgemeester ter wereld

Sinds 2004 wordt de World Mayor Prize uitgereikt, waarvoor de beste burgermeesters op aarde in aanmerking komen. Halsema is samen met 60 anderen genomineerd voor de eerste ronde en maakt dus kans om de titel van beste burgermeester ter wereld te ontvangen.

Femke Halsema genomineerd voor beste burgemeester ter wereld

De prijs, die tegenwoordig om het jaar wordt uitgereikt, staat dit jaar in het thema van de coronacrisis en burgemeesters die in deze periode ‘bescherming en zekerheid’ hebben geboden krijgen op deze manier extra aandacht. Halsema is hiervoor samen met 60 anderen genomineerd, maar wie precies heeft gekozen om haar aan te melden is onduidelijk. Iedereen kan een burgemeester nomineren voor deze prijs.

Controversiële nominatie

De burgemeester van Amsterdam kwam tijdens de crisis meerdere keren in opspraak vanwege protesten op de dam waar geen rekening gehouden werd met de 1,5-meter regel. Dit resulteerde in een motie van wantrouwen tegen Halsema in een debat met de oppositiepartijen.

Op dit moment is Amsterdam één van de grootste coronabrandhaarden van Europa. Sinds gisteravond maakt de hoofdstad deel uit van acht regio’s die het risiconiveau ‘zeer ernstig’ hebben gekregen.

Nieuws
  • <a href="https://www.telegraaf.nl/nieuws/488024022/halsema-maakt-kans-op-titel-beste-burgemeester">https://www.telegraaf.nl/nieuws/488024022/halsema-maakt-kans-op-titel-beste-burgemeester</a>
  • BrunoPress