Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PSV stunt op de transfermarkt: Mario Götze komt naar Eindhoven

Dinsdagmiddag werd opeens een bijzondere mercedes gespot op de stoep naast het Philips Stadion. Een fan wist een foto te maken en daaruit bleek algauw dat de man op de passagiersstoel niemand minder was dan Mario Götze. Niet lang daarna kregen we een officiële statement van de Eindhovenaren te horen: Götze komt naar PSV.

PSV stunt op de transfermarkt: Mario Götze komt naar Eindhoven

De 28-jarige Duitser heeft voor twee seizoenen getekend. Op de clubwebsite vertelt Götze dat hij een aantal gesprekken heeft gehad met de nieuwe coach van PSV, Roger Schmidt, die al meerdere Duitse spelers naar Eindhoven haalde. Schmidt speelde dan ook een belangrijke rol bij de transfer van de man die het winnende doelpunt scoorde op het WK van 2014. 'Dankzij onze trainer is Mario geïnteresseerd geraakt in PSV. Uiteindelijk is hij nu de buitenkans geworden waar we op zijn blijven hopen. We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen. Hij kan in de aanval, op de flanken en op het middenveld uit de voeten en dat geeft ons daarom op meerdere posities extra opties. En hij heeft natuurlijk een berg ervaring’, vertelt technisch manager John de Jong.

Götze komt transfervrij over van Borussia Dortmund, waar hij zijn carrière ook is begonnen. Tussendoor speelde hij ook bij Bayern München, dat 37 miljoen voor hem betaalde, op dat moment het hoogste bedrag dat ooit voor een Duitse voetballer was betaald. Na drie jaar voor de ploeg uit München gespeeld te hebben keerde hij terug naar Dortmund, waar zijn contract inmiddels is afgelopen. 'Daarna heb ik mezelf fit gehouden, zodat ik in goede conditie aan een nieuw avontuur kan beginnen. Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden’, vertelt Götze.

Sport
  • BrunoPress