Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Drugscoureur' (19) gooit envelopjes coke uit wagen tijdens politieachtervolging

In Eindhoven werd zaterdagnacht een 19-jarige man aangehouden na een wilde achtervolging. Hierbij zou de verdachte met een hoge snelheid door de straten van de Lichtstad zijn geknald en regende het ineens cocaïne.

Politie

Wijkagent Robbie van der Heijden schrijft erover op Instagram: "Zaterdagavond rond 23:45 uur zagen wij op het Stationsplein in Eindhoven een voertuig rijden waarvan wij eerder signalen hadden ontvangen over de mogelijke handel van verdovende middelen." Toen de agenten besloten om de bestuurder het stopteken te geven, ging hij er snel vandoor.

185 kilometer per uur

Tijdens de wilde achtervolging op zaterdagavond, reed de verdachte volgens de politie 185 kilometer per uur op een weg waar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur geldt. Ook in het centrum van de lichtstad trapte de bestuurder flink het gaspedaal in en reed hij meerdere keren door rood. "Hij maakte manoeuvres waarbij hij de overige weggebruikers ernstig in gevaar bracht", aldus de politie tegen Omroep Brabant.

Envelopjes coke

De verdachte zou envelopjes coke uit zijn wagen hebben gegooid tijdens de achtervolging. "Op de John F. Kennedylaan nam de 19-jarige bestuurder de term 'Snow seals' wel heel serieus, want het begon plotseling envelopjes met cocaïne te sneeuwen", schrijft de wijkagent op Instagram.

De agenten uit de lichtstad wisten de wagen na een achtervolging van 10 minuten tot stilstand te brengen. "Ons dienstvoertuig werd daarbij ingezet als geweldsmiddel", aldus Van der Heijden. Bij de aanhouding werd een behoorlijk geldbedrag in de wagen aangetroffen. Volgens de politie was de verdachte onder invloed.

Het rijbewijs van de 19-jarige bestuurder werd ingevorderd en hij zit vast voor nader onderzoek. De wijkagent laat op Instagram weten dat er in de woning van de verdachte nog 450 potjes Snus werden aangetroffen en in beslag zijn genomen.

Misdaad
  • Instagram, Omroep Brabant
  • NL Beeld / Regiofotografie