doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

12-jarig meisje genadeloos tegen de grond gewerkt door politie (+video) 

Afgelopen zondag gingen honderden mensen de straten van Hongkong op om te protesteren tegen het uitstellen van de verkiezingen. Tijdens het protest werden 280 mensen gearresteerd, waaronder een 12-jarig meisje dat hardhandig tegen de grond werd gewerkt door de politie.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
12-jarig meisje genadeloos tegen de grond gewerkt door politie (+video) 

De verkiezingen zouden oorspronkelijk afgelopen zondag plaatsvinden, maar op 31 juli besloot Chief Executive Carrie Lam om de verkiezingen met een jaar uit te stellen vanwege het stijgende aantal coronagevallen. Critici vonden dit absolute kul. Volgens hen vreesde de regering dat de oppositie zetels zou winnen als de stemming van afgelopen zondag door zou gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hardhandig optreden

Op het web circuleren nu video’s van een jong meisje dat bruut werd aangehouden door de politie. Het 12-jarige meisje probeerde weg te duiken en weg te rennen van de agenten, maar werd door een van hen getackeld waarna ook andere agenten bovenop het meisje doken.

In een statement op Facebook bevestigt de Hong Kong Police de ruwe arrestatie van het meisje. Volgens hen verzochten ze demonstranten om te vertrekken, maar toen hier geen gehoor aan werd gegeven onderschepte de politie demonstranten, waaronder de 12-jarige. “Ze rende plotseling weg op een verdachte manier. Officieren achtervolgden haar en stopten haar met gebruik van minimaal noodzakelijk geweld", luidt de verklaring.

Aan Apple Daily vertelt de moeder van het meisje dat zij en haar broer enkel in de stad waren om kunstbenodigdheden te kopen. De ouder is van plan om een formele aanklacht in te dienen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws