Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie Dordrecht bevrijdt achtergelaten peuter uit auto

In Dordrecht heeft de politie een peuter uit een auto bevrijd. Het huilende kind was door zijn ouders in de auto achtergelaten terwijl zij aan het shoppen waren.

Politie Dordrecht bevrijdt achtergelaten peuter uit auto

Parkeergarage

De agenten troffen de peuter aan in een parkeergarage, nadat er melding was gemaakt van een huilend kind in een auto. Aan Editie NL vertelt een politiewoordvoerder hoe de agenten de peuter hebben bevrijd: “Ze hebben met brute kracht een van de ramen — die op een kier stond — naar beneden geduwd, het portier geopend en het kind uit de auto gehaald.”

Ouders opsporen

De peuter van anderhalf jaar oud was ontroostbaar en moeilijk te kalmeren. Nadat het kind uit de auto was bevrijd probeerden de agenten de ouders op te sporen. Het telefoonnummer van de ouders was echter onvindbaar. De politie besloot daarom met de peuter bij de auto te blijven wachten totdat de ouders terugkeerden.

'Niet stoppen met winkelen'

Drie kwartier(!) later kwam de vader van de peuter aangerend met zijn andere kind. Die gaf de schuld aan de moeder van het kind: ze wilde blijkbaar 'niet stoppen met winkelen'. Het feit dat hij als vader ook wat in te brengen heeft was blijkbaar niet bij hem opgekomen. De man beloofde 'het nooit weer te doen', maar de politie besloot het voorval toch bij zorginstanties te melden. En terecht.

Bizar
  • Paulo Prado via Unsplash