Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grizzlybeer die wandelaar op at gedood: terecht?

De grizzlybeer die in het Amerikaanse natuurpark Yellowstone een wandelaar op at, is later opgespoord en afgemaakt. Is d...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De grizzlybeer die in het Amerikaanse natuurpark Yellowstone een wandelaar op at, is later opgespoord en afgemaakt. Is dat terecht? Parkwachters van het Amerikaanse natuurpark Yellowstone hebben de grizzlybeer die verantwoordelijk is voor de dood van wandelaar Lance Crosby (63) opgespoord en gedood. De NOS citeert uit een persverklaring van het beroemde natuurpark: ''Een belangrijke reden om de beer af te maken is dat zij een groot deel van het lichaam heeft opgegeten en een deel heeft verstopt om later op te eten. Als beren mensen aanvallen is dat normaal gesproken om hun jongen te beschermen en niet om hun prooi op te eten."

Fatale factoren

Lance Crosby woonde en werkte in het natuurpark. Hij was bekend met het park en had veel trektochten door Yellowstone op zijn naam staan. Uiteindelijk werd juist een wandeltocht hem dus fataal. De 63-jarige Amerikaan werd aangevallen door een grizzlybeer, die extra op haar hoede was, omdat ze twee jonge welpen had. De grizzlybeer doodde Crosby en at delen van het lichaam op. Zoals in de verklaring van het natuurpark is te lezen, verborg de beer dus ook delen van het lichaam. Het zijn factoren die het park tot de fatale beslissing bracht het beest af te laten maken. De welpen zijn overigens opgevangen op een speciale opvanglocatie.

Relatief veilig

Over het algemeen genomen is Yellowstone een relatief veilig natuurgebied. Sinds het park opende in maart 1872 kwamen - Crosby meegerekend - acht mensen om het leven door aanvallen van beren. Naast grizzlyberen leven er ook zwarte beren in het park. Bezoekers wordt aangeraden voorzorgsmaatregelen te treffen, voor ze een trektocht maken door het immense natuurgebied. Wat vinden jullie van deze actie?