Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Dode man Amsterdam is crimineel Cartney Kronstadt'

Het criminele circuit in Amsterdam is ervan overtuigd. De man die afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Cornelis Outshoor...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het criminele circuit in Amsterdam is ervan overtuigd. De man die afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Cornelis Outshoornstraat werd doodgeschoten, is de beruchte Cartney Kronstadt. De 27-jarige Antiliaan werd eerder veroordeeld tot 16 jaar cel wegens moord en een gewelddadige beroving. De politie en justitie van Amsterdam willen de identiteit van Kronstadt echter niet bevestigen.

Vraagtekens

Hoewel de politie en justitie bevestigen noch ontkennen dat het om Cartney Kronstadt gaat, is de onderwereld overtuigd. Tegelijkertijd zetten zij ook vraagtekens bij het feit dat Cartney op vrije voeten rondliep. De Antiliaan zou zijn 16 jaar durende gevangenisstraf namelijk nog steeds uit moeten zitten. 

De politie gaat er nog steeds vanuit dat de crimineel niet geliquideerd is. Het gaat volgens hen om een uit de hand gelopen ruzie in een café. Bij de schietpartij die daarop volgde raakte oud-café-eigenaar Peter L. zwaargewond. Eenmaal ter plaatse trof de politie Cartney Kronstadt voor de woning aan waar de schietpartij plaatsvond. Hij werd tevergeefs gereanimeerd. 

Dodelijke ripdeal

Kronstadt werd in 2010 veroordeeld door de rechtbank in Utrecht tot 16 jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke ripdeal uit 2008. Van dichtbij werd toen een 30-jarige man doodgeschoten. Ook pleegde de Antiliaan een gewapende overval in Eindhoven. In de gevangenis mishandelde hij later ook nog een medegevangene van de penitentiaire inrichting. Waarom Cartney op vrije voeten was is nog onduidelijk.