Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw René van der Gijp woest: 'Aanstellen? Stond iemand bij ons in de gang'

Minouche, de vrouw van Vandaag Inside-ster René van der Gijp, is er he-le-maal klaar mee. Maar dan ook écht helemaal. 

René en Minouche

Dat de man met de karakteristieke lach na al die jaren op de beeldbuis een behoorlijke fanbase heeft opgebouwd, moge duidelijk zijn. Maar volgens zijn vrouw, Minouche van der Gijp, gaat het tegenwoordig wel heel ver. En in sommige gevallen te ver.

De vrouw van de VI-ster laat zich via een Instagram-story uit over mensen die de behoefte voelen om bij hun woning te verschijnen. Niet alleen bezoeken de 'fans' hun optrekje, ze gaan uitgebreid staan voor een leuke foto voor het huis van de Van der Gijp'jes. Minouche wil dat hier een einde aan komt.

"Ik begrijp nog steeds niet waarom sommige mensen de behoefte hebben om voor onze deur foto's van het huis te maken?! Wetende dat we een inbraak en overval hebben meegemaakt", schrijft de vrouw van René op het online platform.

Overval

De VI-ster werd op 27 april 2020 door drie mannen aangevallen toen hij na een uitzending thuis in Dordrecht aankwam. Terwijl René in de auto zat werd er door de mannen met hamers op de wagen geslagen. Deze bleek gelukkig gepantserd, waardoor de overvallers er niet doorheen wisten te komen. Vermoedelijk waren de mannen uit op het dure Rolex-klokkie van René.

Alle drie de daders werden gepakt en het bleken allemaal twintigers te zijn. De 23-jarige Ridderkerker Younes S. kreeg in hoger beroep 4 jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Eén van de andere jongens, kreeg een jaar gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

René besloot die laatsgenoemde dader te bezoeken toen hij na 9 maanden weer op vrije voeten kwam. Van der Gijp vertelde erover in het programma Veronica Inside.

"Ik ben het gesprek aangegaan met die jongen, want hij wilde zijn excuses aanbieden. Het was best wel triest. Daar zit dan een jochie van 20 jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder. Hij was ervan geschrokken, want hij heeft 9 maanden vastgezeten."

Onbekende in de gang

Niet zo gek dus, dat Minouche en René niet op vreemden zitten te wachten bij hun woning.

"Je kan goede intenties hebben, maar ook de verkeerde, maar dat weten we niet", aldus mevrouw van der Gijp. "Dat kan dus beangstigend zijn... Stop daarmee, mensen!"

Hoogstwaarschijnlijk kreeg ze na het plaatsen van de berichten nogal wat kritiek over zich heen, want even later postte ze: "Als mensen denken: stel je niet aan. Laatst stond er iemand in een van onze gangen om te vragen of hij mee kon rijden naar de uitzending."

Genoeg reden om aan de bel te trekken dus.

Entertainment
  • Instagram
  • NL Beeld / Patrick van Emst