Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gezocht: vrouw met rode schoenen mogelijk cruciale getuige liquidatiepoging Zwolle

Het lijkt zoeken naar een speld in een hooiberg: de politie is op zoek naar een vrouw met rode schoenen. Mogelijk is zij een cruciale getuige van een liquidatiepoging bij een coffeeshop in Zwolle.

Liquidatiepoging

Een foto van haar is verspreid onder het politiepersoneel, via pintransacties is geprobeerd haar identiteit te achterhalen en aan bezoekers van de coffeeshop is gevraagd of zij weten wie de vrouw is. Maar al deze sporen liepen dood. Het enige dat duidelijk is, is dat de vrouw rode schoenen in haar kast heeft staan. Net als miljoenen andere vrouwen in Nederland.

De vrouw om wie het gaat, was vorig jaar september aanwezig in coffeeshop Sky High op de avond dat onderwereldfiguur Jaemy P. recht voor de zaak van dichtbij met drie kogels werd neergeschoten. Wonder boven wonder overleefde hij de aanslag.

Camerabeelden hebben eerder die avond vastgelegd dat de vrouw op rode schoenen de zaak in loopt en aan de bar gaat zitten. Een halve minuut later is te zien dat de schutter binnenkomt en oogcontact met haar lijkt te maken. Snel daarna verlaat hij de coffeeshop weer, waarna hij buiten Jaemy P. neerschiet. Op foto’s van de website 1Zwolle is vervolgens te zien dat de onbekende vrouw met een telefoon in haar hand naast de ambulance staat, waar P. dan al in ligt. De verdachte die later wordt aangehouden, Ryance M., zit inmiddels al tien maanden achter de tralies, maar ontkent zijn betrokkenheid bij hoog en laag.

Omdat de vrouw met de rode schoenen mogelijk een cruciale getuige is, heeft de rechtbank afgelopen week op de regiezitting de politie op het hart gedrukt om alles uit de kast te trekken om haar alsnog te vinden.

Misdaad
  • NL Beeld