Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kroegtijgers zijn al 32 jaar op kroegentocht!

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit januari van dit jaar: de kroegentocht die al 32 jaar voortraast. 

Je hebt kroegtijgers, dan een tijd niets en dan, eenzaam aan de top, staan de mannen van de Black Country Ale Tairsters. Deze groep van Engelse drankorgels is al sinds 1984 op kroegentocht. Honderdduizenden kilometers hebben de mannen afgelegd. Duizenden pubs hebben ze bezocht.

Geloof het of niet, het schijnt slecht te gaan met de Engelse pub, wat staat voor public house. Mede door hoge huurlasten en de concurrentie van goedkopere supermarktdrank sluiten de Engelse kroegen in een moordend tempo. Gelukkig zijn daar de dorstige mannen van de Black Country Ale Tairsters. Deze mannen uit de Engelse stad West Bromwich (voetbalfanaten kennen 't) zijn al sinds 1984 op kroegentocht door Engeland en Wales!

Mijlen en pints

Sindsdien hebben ze met z'n allen duizenden pubs bezocht en nog heel veel meer kilometers afgelegd - weliswaar niet aan één stuk door, uiteraard. Pensionaris Peter Hill (links op de foto), één van de oprichters van de pubclub, denkt dat de Black Country Ale Tairsters al zo'n 300.000 Engelse mijl hebben afgelegd. Dat is een kleine 483.000 kilometer! En Peter heeft intussen een slordige 43.000 pints (halve liters) gedronken. Dat is zeker 21.500 liter bier!

Het goede doel

Maar het gaat niet alleen maar om de pubs en het zuipen. Met de kroegentocht steunt het team ook het goede doel. Zo hebben ze in het verleden al meer dan 15.000 euro opgehaald voor verschillende goede doelen. Deze maand zijn ze van plan elke pub in het Engelse graafschap Nottinghamshire te bezoeken en daarmee een kinderziekenhuis in Nottingham een hart onder de riem te steken. 

Kortom: legendarische gasten! Al is het wel te hopen dat ze ook rekening houden met de Leverstichting, als ze het toch voor het goede doel doen..