Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hartverwarmend: oma (90) geeft kankerbehandeling op, maakt legendarische roadtrip

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard&n...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Elke zaterdagochtend delen we rond deze tijd een 'internetklassieker'. Een artikel van Panorama.nl dat het delen waard is. Met vandaag, uit februari van dit jaar: de door kanker gevelde oma die een roadtrip maakte.

''Ik ben negentig jaar oud, ik maak een roadtrip.'' Dat zei Norma tegen haar artsen, nadat ze de vreselijke diagnose baarmoederhalskanker kreeg en geconfronteerd werd met drie opties: opereren, chemotherapie of bestralen. 

De echtgenoot van de 90-jarige Norma uit de Amerikaanse staat Michigan stierf, na een huwelijk van maar liefst 67 jaar. Maar de ellende voor grootmoeder Norma hield daar helaas niet bij op. Slechts twee dagen na de dood van haar levenspartner, kreeg ze in het ziekenhuis te horen dat ze baarmoederhalskanker had. Verschrikkelijk nieuws. De artsen gaven aan dat er nog maar drie mogelijkheden waren: opereren, chemotherapie of bestralen. Norma koos verrassend genoeg voor een vierde optie: een roadtrip. Dit doet denken aan de film The Bucket List, niet waar?

Lees en zie ook: chagrijnige 110-jarige wil alleen maar zuipen en dutten op verjaardag (VIDEO)

Mount Rushmore, Yellowstone, Grand Canyon

Norma vertrok in augustus met haar zoon Tim, haar schoondochter Ramie en poedel Ringo vanuit het noordelijk gelegen Michigan met een terreinwagen naar Mount Rushmore, waar in een rots de hoofden van enkele Amerikaanse presidenten zijn uitgehakt. Vervolgens was het beroemde natuurgebied Yellowstone aan de beurt, waarna het reisgezelschap de hoge toppen van de Rocky Mountains aandeed. Intussen zijn we ruim zes maanden verder en hebben de reizigers ook al de Grand Canyon en Disney World gezien. Norma is zelfs op een jacht walvissen gaan spotten voor de kust van Florida (zie foto). Maar het hoogtepunt voor Norma - tot nu toe, althans - was een tochtje met een luchtballon in Florida. De reis door de Verenigde Staten is te volgen op Norma's Facebook-pagina: 'Driving Miss Norma'. 

Tegen het Amerikaanse ABC News zei schoondochter Ramie over Norma: ''Ze is erg stilletjes, maar toch weet ze ons te verrassen met het avontuurlijke in haar.'' En Norma, die geniet met volle teugen. Prachtig!