Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dolfijnentrekker Dolfinarium ontloopt vervolging

De verzorger van het Dolfinarium die een dolfijn aftrok, hoeft zich niet te verantwoorden voor de rechter. Het Openbaar...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De verzorger van het Dolfinarium die een dolfijn aftrok, hoeft zich niet te verantwoorden voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen strafrechterlijk onderzoek in.

Beelden van het (bijna) altijd spraakmakende televisieprogramma Rambam deden vorige week veel stof opwaaien in met name dierenminnend Nederland. Het programma ging undercover in het Dolfinarium in Harderwijk en stelde daar enkele misstanden aan de kaak. De meest in het oog springende: de verzorger die een dolfijn van een trekbeurt voorzag. 

Lees ook: babydolfijn sterft na selfies idiote badgasten

Normaal gesproken

De handeling vond plaats in het kader van een internationaal fokprogramma. Om die reden ziet het Openbaar Ministerie (OM) dan ook af van vervolging. Het OM stelt dat er geen sprake is van ontucht met een dier, een vergrijp waar normaal gesproken een celstraf van maximaal één jaar of een boete van zo'n 20.000 euro op staat. Er was aangifte gedaan door de fractieleider van de Partij voor de Dieren (PvdD) van Flevoland.

Wat vinden jullie: terecht dat de 'dolfijnentrekker' niet vervolgd wordt?