Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bij de politierechter: 'Ik ga je vermoorden, buurman'

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoal...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoals deze zaak.

Een burenruzie zit in een klein hoekje. Een tak die te ver overhangt of een radio die te hard staat. In dit geval was het een kliko. De 78-jarige buurman had zijn vuilcontainer aan de straat gezet waarna de verdachte van vandaag er nog wat troep van zichzelf had ingegooid. Maar dat zag de buurman. Hij haalde het er weer uit en smeet het zo op straat. Eigen troep, eigen kliko. Er ontstond een woordenwisseling. Over het afval heen stonden de mannen elkaar als doorgedraaide pubers verrot te schelden.

Tot zover weinig loos. Totdat de zoon van de bejaarde buurman zich er een paar dagen later mee kwam bemoeien. Briesend en tierend kwam hij op de 42-jarige verdachte af gerend, terwijl die nietsvermoedend, staand op een ladder, aan de gevel van zijn huis werkte.Lees uit deze serie ook: op zoek naar de piemelzwaaier

‘Ik ga je vermoorden’

“Als een wilde gorilla kwam hij op mij af. Dat ik vannacht beter maar niet kon gaan slapen en zo, want dan zou ik niet meer wakker worden. En mijn vrouw ook niet. Hij zou wel even langskomen met wat vriendjes van hem. Ik had mijn eigen doodsvonnis getekend. Ik ga je helemaal vermoorden, schreeuwde hij.”

Twee rake klappen

Een snee in het bovenbeen

De zoon van de buurman deed aangifte van poging tot zware mishandeling. Zo zwaar was die mishandeling overigens niet. Een snee in het bovenbeen, meer was het niet. En bovendien: wie viel nu eigenlijk wie aan? Het verhaal dat de verdachte vandaag in de rechtbank vertelt, wordt gesteund door zeker drie getuigenverklaringen van buurtbewoners. Het verhaal van de zoon - dat hij uit het niets werd aangevallen met een verfkrabber - lijkt dus klinkklare onzin.Lees uit deze serie ook: de ramen van het politiebureau ingegooid

Wel of geen straf? 

Lees het in Panorama

Dit was een aflevering van 'De politierechter' uit de oude doos, geschreven door onze verslaggever Jochem Davidse. Benieuwd naar de aflevering van deze week? Lees 'm in ons magazine op Blendle.