Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 dingen die je nog niet wist van Vincent Janssen

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Vincent Janssen, de Jamie Vardy van Nederland. Althans, een soort van dan.

Janssen had dinsdag met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 1-2 overwinning van Oranje op Engeland. Grote kans dus dat je vandaag met je collega's over het sprookje van deze AZ-spits praat. Gooi de onderstaande 5 feitjes er eens in: 

5 feitjes over Janssen

1) Janssen houdt helemáál niet van zwemmen. Hij heeft alleen zijn A-diploma gehaald. En dat terwijl zijn moeder niemand minder dan voormalig wereldkampioen Annemarie Verstappen is. Ze won ook nog eens een zilveren en twee bronzen medailles op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles. Haar talent heeft hij duidelijk niet geërfd. Hij zwom als een hond, zeiden ze tegen hem.



2) Slechts 400.000 euro heeft AZ aan Janssens vorige club Almere City betaald, aldus de website Transfermarkt.de, die alle transfersommen nauwkeurig in de gaten houdt. Het is te hopen voor Almere City dat ze een doorverkooppercentage bedongen hebben. Hoeveel zou hij na zijn fantastische optreden op Wembley wel niet waard zijn?



3) Janssen is geboren op 15 juni 1994. Daarmee staat hij in een mooi rijtje. Op 15 juni zagen ook Michael Laudrup (1964) en Oliver Kahn (1969) het levenslicht.



4) De laatste weken is Janssen in bloedvorm, maar het heeft maar liefst 495 eredivisieminuten geduurd voor hij zijn eerste doelpunt op het hoogste Nederlandse niveau maakte.



5) Tot slot nog even het belangrijkste feitje van dit lijstje: is er ook een mevrouw Janssen? Jazeker. Ze heet Jacqueline Joseph. Je hoeft haar niet te googelen, dat hebben wij alvast voor je gedaan. Bekijk haar foto hieronder in de slideshow. Geen dank.



Lees ook: Seriemoordenaar Ramsey: als Arsenal-speler scoort, sterft een bekendheid