Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Henk Wijngaard: 'Vluchtelingen zijn laffe mensen'

Panorama publiceert deze week een interview met Henk Wijngaard. De zanger is nog altijd begaan met zijn oud-collega'...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Panorama publiceert deze week een interview met Henk Wijngaard. De zanger is nog altijd begaan met zijn oud-collega's, de vrachtwagenchaffuers. Zeker als ze geterroriseerd worden door vluchtelingen die met hen mee willen reizen. "Ik denk dat ik een honkbalknuppel in mijn vrachtwagen had gelegd."

Zelf heeft hij nooit een vluchteling opgepikt, zo zegt hij in het interview. Maar hij weet wel wat hij gedaan zou hebben als er opeens éé​n aan zijn deur stond te rammelen.  Hoe kijk jij naar die hele situatie bij Calais, waar vluchtelingen chauffeurs bestormen om de oversteek naar Engeland te maken?

“Het is héél erg wat daar gebeurt. Een vriend van me stuurt me weleens foto’s van dat die mannen een steen door de voorruit hebben gegooid, of dat de spiegels eraf gerukt zijn. Ze maken zich niet populair.”

Hoe zou jij ermee omgegaan zijn?

“Ik denk dat ik een honkbalknuppel in mijn vrachtwagen had gelegd. Om me mee te verdedigen. Het is daar levensgevaarlijk. Als je uitstapt, ben je aan de beurt. Wat ik alleen niet begrijp, is dat ze allemaal zo graag naar Engeland willen. Wat is daar te doen dan? Die hele ploeg die bij Calais door de tunnel naar Engeland wil: ik snap het niet. Ze kunnen toch net zo goed hier blijven en hier gaan rondzwerven en bedelen? Waarom zo moeilijk doen? Ze willen ook nog weleens voor de trein springen. Hup, weer een dooie. Laatst was er eentje die het had gered en die mocht nog blijven ook! Dat vind ik niet eerlijk tegenover die anderen. Dus op de trein terug en weer naar de jungle.”

Waarom heb jij het niet zo op die vluchtelingen?

“Ik vind het laffe mensen. Ze laten hun land in de steek. Toen de Duitsers hier binnenvielen, gingen wij ook niet naar een ander land. Wij hebben teruggevochten. Er waren een hoop slachtoffers, maar wij zijn gebleven. De mensen die nu vluchten laten allemaal hun land in de steek.”

Vrouwen en kinderen ook?

“Die mogen ze gerust hier naartoe sturen, geen probleem. Maar die mannen niet. Dan worden onze vrouwen tenminste met rust gelaten. Maar als die mannen hier dan toch zijn, zorg dan voor een hoerentent op die azc’s. Iedere man heeft toch zijn behoefte? Maar dat willen die moslims natuurlijk weer niet hebben. Alhoewel, stiekem wel. Ik heb weleens een moslim als buurman gehad, Mustafa heette ie, die ging stiekem naar de overbuurvrouw, terwijl zijn vrouw voor het raam naar hem stond te zwaaien.”

Lees het in Panorama