Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Glennis Grace en Asmerom Z. 

Winnaar

De winnaar: Glennis Grace

“Ik werkte op een begraafplaats. Graven schoonmaken, weet je wel,” vertelde Glennis Grace in het AD. Het is alweer tweeënhalf jaar geleden dat ze een Jumbo in Amsterdam verbouwde. Supermarktmedewerkers vingen klappen van de zangeres en haar vriendjes, nadat Grace junior (toen 15) even eerder de supermarkt was uitgezet wegens roken.

De Amsterdamse kreeg een taakstraf van 200 uur en die heeft ze inmiddels voltooid. “Aan sommige graven was al heel lang niets meer gedaan. Ik vond het heel dankbaar en humbling werk, zen ook wel. Ik werkte meestal alleen, maar af en toe was er iemand die ook een taakstraf moest doen. Met een van hen heb ik nog steeds contact.” Die begraafplaats ligt er weer beter bij en Glennis heeft er nog een gezellige kennis bijgekregen ook. Dat noem je nog eens twee vliegen in één klap, al doet deze klap gelukkig niemand pijn.

De verliezer: Asmerom Z.

“Motherfucker!” Dat is de eerste reactie van Asmerom Z. nadat hij net een absolute primeur op zijn naam heeft gekregen. De 33-jarige Vlaardinger is de allereerste die in Nederland is veroordeeld wegens straatintimidatie. Op 9 augustus vergreep hij zich aan een vrouw in het centrum van Rotterdam. Het feit werd opgemerkt door vier boa’s in burger, twee van hen zijn ook benaderd door Z.

Hij noemt het allemaal onzin en zegt de plaats delict niet eens te kennen. “Ik heb ook geen idee wat ik gedaan zou hebben en waarom ik hier ben.” De massale belangstelling voor de primeur, de wet betreft straatintimidatie is 1 juli aangepast, viel hem dan ook rauw op zijn dak. Met zijn badslippers wekte Z. in ieder geval niet de indruk voorbereid te zijn op een mediaspektakel. Flink hoeft hij trouwens niet te boeten (100 euro), maar Z. staat wel voor altijd in de boeken!

Misdaad
  • NL Beeld