Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ajax kampioen, PSV de beste... - plus de weekendtips om rijk te worden

Een bezoekje aan het kantoor van hoofdredacteur Frans Lomans leverde ons deze voorbeschouwing én voorspelling van...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een bezoekje aan het kantoor van hoofdredacteur Frans Lomans leverde ons deze voorbeschouwing én voorspelling van dit voetbalweekend op. En wie zijn advies opvolgt, wordt nog rijk ook.

Met verbazing zag ik hoe Atletico Madrid in de eerste helft Bayern München overklaste. Ik voorzie een Madrileense finale in de Champions League. En stel dat Atletico die wint, wat zeker tot de mogelijkheden behoort, hoe zal PSV zich dan voelen? Het elftal van Phillip Cocu is de enige ploeg die er twee wedstrijden plus een verlenging in slaagde Atletico van scoren af te houden. Verder scoren de Madrilenen in principe altijd en overal. Het zou PSV tot de een na beste ploeg van Europa maken en later zullen we zeggen: die confrontatie in de achtste finale van de Champions League in het seizoen 2015/2016, dat was eigenlijk de finale. En wat waren we er dichtbij... Dat was het jaar dat een Nederlandse ploeg weer eens de Champions League had kunnen winnen. Het was dat, hoe heet ie ook alweer... oh ja, Luciano Narsingh de penalty miste, anders...

Nou ja, PSV heeft nog wel wat meer te klagen, zo begreep ik toen ik terugkwam van vakantie. Ajax bleek van scheidsrechter Danny Makkelie een penalty kado gekregen te hebben, anders hadden de Amsterdammers gewoon verloren van FC Utrecht en was PSV kampioen geworden. PSV heeft kortom alle reden om trots te zijn op dit seizoen, maar het heeft nog veel meer reden om te denken dat het allemaal nog heel veel mooier had kunnen aflopen. PSV staat uiteindelijk gewoon met lege handen en dat is sneu voor de beste ploeg van Nederland en de een na beste ploeg van Europa.Lees ook: Memphis, de man van 6 miljoen

Sorry, Louis

Op vakantie in Portugal, in het plaatsje waar Louis van Gaal een huis/villa/kasteel heeft, zag ik op tv zijn Manchester United de finale van de FA Cup bereiken. Op deze plek heb ik Van Gaal 83 keer gesmeekt de eer aan zich zelf te houden en ontslag te nemen. Hij luisterde, voor de zoveelste keer, niet naar mij (hij lijkt in dit opzicht op mijn vrouw). En terecht. Hij dreigt nu het seizoen toch nog feestelijk af te sluiten en na 37 slaapverwekkende wedstrijden lukt het ons de laatste weken om wakker te blijven als United speelt. De aanhouder wint en excuses zijn nu gepast. Sorry, meneer Van Gaal.

De eredivisievoorspellingen (en wat ze opleveren bij het gokken)

Als u twee weken geleden 100 euro had ingelegd zoals ik u adviseerde, dan had u 56 euro verloren. Dus u heeft eigenlijk niets aan mij. Desondanks denk ik dat het geluk gaat keren. En daarom spelen we nu op zeker en gokken we zo:

AZ – De Graafschap    1

(betaalt 1.35 keer de inzet uit)

Ajax – FC Twente        1

(1.18 maal de inzet)

Heracles – ADO  1

(1.90 maal de inzet)

PSV – Cambuur  1

(1.06 maal de inzet)

Willem II – Feyenoord 2

(2.20 maal de inzet)

Op deze vijf wedstrijden zetten we 18 euro per wedstrijd in, op de combinatie van alle wedstrijden samen ook nog eens 10 euro. Hebben we alles goed, dan levert de inzet van 100 euro ons een bedrag op van 209 euro.