Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw van 103 scheurt nog lekker rond!

Op je stokoude dag nog de weg op. Meintje den Ouden weet hoe het is. Ze is met 103 lentes één van de oudste automobilist...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Op je stokoude dag nog de weg op. Meintje den Ouden weet hoe het is. Ze is met 103 lentes één van de oudste automobilisten van Nederland. En ze scheurt nog altijd lekker rond!

De bejaarde Meintje - door sommige media ook wel als 'Mijntje' geschreven - den Ouden rijdt er nog lustig op los. Alhoewel, in gesprek met dj Gijs Staverman op NPO Radio 2, liet Meintje (niet de vrouw op de foto) weten dat ze niet zomaar de wagen pakt. Alleen als het écht nodig is. De boodschappen komen er nou eenmaal niet vanzelf, zei ze. En de radio, die ''herrie'' staat alleen zachtjes op de achtergrond aan. Ze moet zich wel kunnen concentreren, natuurlijk. Verder vermijdt ze de snelweg en gaat ze ook niet meer naar het westen, wat ze voorheen wel graag deed. Haar kleinkinderen en de sportschool mogen zich nog wel verheugen op bezoek van de gassende grootmoeder. 

Lees en zie ook: chagrijnige 110-jarige wil alleen maar zuipen en dutten op verjaardag (VIDEO)

Smart

Meintje, uit het Gelderse Wehl, is één van de oudste automobilisten van ons land. Vorige week mocht ze maar liefst 103 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren werd haar auto, een Smart, voorzien van een fikse opknapbeurt door de dealer waar Meintje al decennia klant is.

Lees ook: oma (90) geeft kankerbehandeling op, maakt legendarische roadtrip

Ongeluk

Het reactievermogen van de bejaarde automobilist werd eind vorig jaar nog getest: ze redde het en mocht haar rijbewijs met vijf jaar verlengen. Mevrouw Den Ouden rijdt 'pas' sinds haar zestigste rond - van haar man mocht ze nooit achter het stuur kruipen. Haar rijbewijs haalde ze, ruim veertig jaar geleden, in het diepste geheim. De 103-jarige oma heeft slechts één keer een ongeluk gehad. En dat was niet haar fout, benadrukt ze in gesprek met dagblad De Gelderlander. Snappen we, Mein. 

Geef ons ook zo'n oude dag!