Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Twente maakt diepe val: KNVB wil club in Jupiler League

FC Twente speelt volgend seizoen in de Jupiler League. Althans, als het aan de KNVB ligt. Het besluit is nog niet defini...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

FC Twente speelt volgend seizoen in de Jupiler League. Althans, als het aan de KNVB ligt. Het besluit is nog niet definitief. De licentie betaald voetbal blijft bewaard in Enschede, maar de klap zal desondanks groot zijn.

Na jaren van financiële wanorde en - eerlijk is eerlijk -  compleet losgeslagen gesjoemel zal FC Twente verdwijnen uit de Eredivisie. De voetbalclub uit Enschede - de kampioen van 2010 - zal volgend seizoen in de Jupiler League uitkomen. Althans, dat is de aanbeveling van de licentiecommissie van de KNVB. Het besluit is nog niet definitief. De Centrale Spelersraad (CSR) moet zich hierover buigen. De vrees bestond dat het professioneel voetbal compleet zou verdwijnen uit Enschede, maar het wordt dus hoogstwaarschijnlijk 'slechts' degradatie. 

Lees ook: al onze artikelen over het Nederlands voetbal

''Tweede kans''

De KNVB schrijft: ''De licentiecommissie biedt FC Twente een tweede kans in de Jupiler League. Dat is de uitkomst van de vergadering die de onafhankelijke commissie gisteravond had en wat de licentiecommissie zojuist aan FC Twente heeft laten weten. Tijdens die vergadering kwam de licentiecommissie tot de conclusie dat het verleden van FC Twente rechtvaardigt om de licentie in te trekken. Tegelijkertijd vindt de commissie dat de inspanningen in de laatste paar maanden om schoon schip te maken het rechtvaardigen om de licentie te behouden.'' De op handen zijnde degradatie van Twente heeft ook grote gevolgen voor de play-offs om promotie/degradatie. Zo is Willem II zo goed als veilig.

Wordt vervolgd.