Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Michael van Gerwen flikt het weer: de mooiste momenten van 'Mighty Mike'! (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: oooooh Michael van Gerwen! De kale pijltjesgooier heeft de Premier League op zijn naam geschreven. Niets staat hem nog in de weg de allergrootste darter ooit te worden.

Het dartsseizoen is voor onze 27-jarige topdarter Michael van Gerwen al bijna geslaagd. Menig kleiner toernooi wist hij dit jaar al te winnen, maar de prijs van gisteravond zal voor hem veel belangrijker zijn. In de Londense O2 Arena werd 'MvG' voor de tweede keer sinds 2013 gekroond tot de kampioen van de Premier League. Maandenlang streed de Boxtelaar tegen de negen beste darters ter wereld - waaronder Barney - om deze prestigieuze titel. In de finale bleek de kale kampioen veel te sterk voor de (vooralsnog) grootste darter ooit: Phil 'The Power' Taylor. Van Gerwen zal nu al zijn pijlen richten op het WK - het grootste toernooi in de darts. Dat gaat in december van start. Pakt hij die titel, dan bevestigt hij nog maar eens waarom hij de grootste darter van dit moment is. En dat niets hem meer in de weg staat de allergrootste ooit te worden.

Lees ook: wie houdt er nou niet van darten?

Met voetbal wil het even niet lukken, maar gelukkig kleurt het darten ons lans nog oranje. Uh, groen, natuurlijk. Om nog even na te genieten van de overwinning van gisteren, zetten wij enkele prachtige momenten van Mighty Mike op een rijtje.

180, 170, 9-darter

180 gooien, 170 finishen en er een 9-darter achteraan gooien. Daarvoor moet je bij MvG zijn. Hij flikte het op het Coral UK Open, afgelopen maart.

Lees en zie ook: dit is de nieuwe (Nederlandse) walk-on girl bij het darts

17 perfecte pijlen

Of wat te denken van die keer dat hij bijna twee 9-darters achter elkaar wist te gooien. De commentatoren worden helemaal gek!

De opkomst

Als je ooit in een ietwat donkere zaal beland met allemaal bezopen Britten om je heen en je hoort een riffje van Pink Floyd, gevolgd door het fijne Seven Nation Army van The White Stripes, dan weet je dat Mighty Mike eraan komt! 

Boos

Niet fucken met MvG, meneer Wright.

Ooooooh Michael van Gerwen!