Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Killerbacterie' doet vrezen voor het ergste

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: pak een koffer of twee en zorg dat je je bij de eerste Mars-koloniën aansluit. Er is een 'killerbacterie' opgedoken bij een vrouw en antibiotica helpt niet. Is 't eind nabij?

Hoe heet die ene film ook alweer? Die film dat er een virus uitbreekt, dat niet te behandelen is met medicatie, waardoor alles naar de klote gaat? Oja, we weten het weer, zo begint praktisch iedere zombiefilm! In de Verenigde Staten wordt op dit moment hard gewerkt aan een nieuw scenario. Niet in Hollywood, nee: was het maar zo'n feest. Bij een 49-jarige vrouw uit de staat Pennsylvania is een stam van de E.colibacterie aangetroffen. Deze 'killerbacterie' is de grootste nachtmerrie van elke arts: hij is niet te behandelen met antibiotica. Zelfs de zwaarste antibiotica haalt helemaal niets uit. Dit is voor zover bekend het eerste geval in de mensheid.

Niet zo'n onschuldige variant

De bacterie werd gevonden in de urine van de vrouw, van wie we geen verdere gegevens hebben. De bacterie produceert een eiwit dat de werking van antibiotica vloert. Eerder werd de bacterie al aangetroffen bij dieren en in rauw vlees. Het eten van rauw of onjuist bereid vlees kan ervoor zorgen dat E.colibacteriën - waarvan de meeste vrij onschuldig zijn - het menselijk lichaam binnenvallen. In dit specifieke geval gaat het dus helaas om een weinig onschuldige variant. En dan dachten we met ebola het ergste wel gehad te hebben.

Lees ook: oh jee, 'superstormen' komen ons opslokken

Schrob je handen

We hadden het net al over zombiefilms, maar de film die na het lezen van dit artikel natuurlijk meteen op komt borrelen is Contagion. In deze Amerikaanse blockbuster uit 2011 verspreidt een zeer fataal virus zich in moordend tempo rond de wereld. En een simpele aanraking voldoet. Waarschuwing: na het zien van deze film zul je na elke aanraking je handen willen schrobben. Maar of dat ook genoeg is om deze E.colibacterie tegen te gaan..

Nou, zijn er nog plekjes over in die Mars-kolonie? Snel weg van hier..