Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jongetje sterft na uitvoeren bizarre online 'challenge'

Een 12-jarig jochie uit Engeland is gestorven na deel te hebben genomen aan levensgevaarlijke 'challenge', die zich voor...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een 12-jarig jochie uit Engeland is gestorven na deel te hebben genomen aan levensgevaarlijke 'challenge', die zich vooral via het internet verspreidt. 

Social media is op veel fronten een godsgeschenk. Er zijn, uiteraard, ook keerzijden: internetpesten, wraakporno, noem het allemaal maar op. Een andere, donkere kant van social media - en het internet in het algemeen - is de 'challenge', oftewel: een uitdaging. Vroeger daagden blagen elkaar in de speeltuin uit het tot het uitvoeren van gekke opdrachten, nu verspreidt een challenge zich dankzij social media in rap tempo de wereld over. De gevaarlijke 'cinnamon challenge' (waarin een hap kaneel genomen moet worden) is een berucht voorbeeld.

Flauwvallen

Recent is een andere uitdaging terrein aan het veroveren op de wonderlijke wereld van het wereldwijde web. In deze challenge - de zogenaamde 'Choke Game' - verstikken blagen zichzelf, of laten ze dat anderen doen, totdat ze geen lucht meer krijgen. Het doel: het euforische gevoel ervaren dat vergelijkbaar is met een 'high'. Dit treedt op als iemand op het puntje staat flauw te vallen. 

Mocht niet meer baten

Het is een 12-jarig jochie uit de Engelse stad Birmingham fataal geworden. Het jochie, Karnel Haughton, deed de levensgevaarlijke uitdaging op zijn kamer, waar hij bewusteloos door zijn moeder werd aangetroffen. Met spoed werd het jonge kereltje naar het ziekenhuis gebracht. Dat mocht helaas niet meer baten. Karnels moeder, Gemma, heeft intussen publiekelijk kinderen gewaarschuwd op de gevaren van het verstikkingsspel. 

Vreselijk