Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Messi gooit Argentijns shirt in de ring (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. De suggestie voor vandaag: Lionel Messi heeft afscheid genomen van zijn interlandcarrière bij Argentinië. Tijd voor een overzicht van enkele hoogtepunten.

De gemiddelde voetballiefhebber is de maandag begonnen met vervelend nieuws. Niet zozeer het feit dat België gisteravond Hongarije met 4-0 versloeg en verzekerd is van een plek in de kwartfinales, nee, voornamelijk het voetbalnieuws uit Zuid-Amerika valt zwaar. Nadat Lionel Messi - misschien wel de allerbeste voetballer ooit - met zijn Argentinië de finale van de Copa América na penalty's verloor van Chili, heeft hij aangekondigd per direct een punt te zetten achter zijn interlandcarrière

''Ik wist het''

De 29-jarige superster van FC Barcelona - die, zoals je hierboven ziet, zelf ook faalde in de strafschoppenreeks - speelde al vier finales met Argentinië, maar won er nog nooit één. Na afloop zei hij: "Ik kwam de kleedkamer binnenlopen en wist: het nationale team, het is over voor mij. Zo voel ik dat nu. Ik denk dat dit goed is voor iedereen. Er zijn een hoop mensen die dit wilden." Chili ging voor de tweede keer op rij met de Amerikaanse beker vandoor. 

Hoogtepunten

Concluderend: doodzonde. Zeker omdat Messi nog genoeg jaartjes in het verschiet heeft. Maar ach, gelukkig hebben we de video's nog. Ook al zijn het er natuurlijk veel te veel, we hebben een keuze weten te maken en zetten een paar hoogtepunten op een rij. 

Op het toernooi had hij nog een hattrick.

Een goal op het WK 2014 in Brazilië. Het Iraanse team zag dat het goed was. 

Een oefenwedstrijd uit 2010: Argentinië versus Spanje. Kijk en geniet.

Voor de echte fan: alle goals van Messi in het prachtige shirt van Argentinië.

We zullen 'm zeker missen in 2018.