Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Talloze arme beesten aan hun lot overgelaten in verlaten dierentuin

In een verlaten dierentuin in het door oorlog verscheurde Jemen zijn talloze dieren aan hun lot overgelaten. Vrijwillige...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In een verlaten dierentuin in het door oorlog verscheurde Jemen zijn talloze dieren aan hun lot overgelaten. Vrijwilligers zijn in actie gekomen en helpen de dieren. Hulde voor deze helden!

Jemen, een land ten zuiden van Saoedi-Arabië, is sinds de Arabische Lente verwikkeld in een bloedige strijd om de macht. Het conflict heeft op grote schaal vernielingen aangericht en al talloze burgers het leven gekost. Maar waar mensen lijden, daar lijden dieren. Om een nijpend voorbeeld te noemen: sinds de burgeroorlog uitbrak is de voorheen drukbezochte Taid Zoo, een dierentuin in Jemen, nagenoeg verlaten. Dat wil zeggen: de mensen kijken er niet maar om. De dieren zijn er nog altijd..

Lees ook: leeuw doodt illegale jagers!

Helden

Neem nou één van de weinige nog levende leeuwen Taid Zoo, wiens naam bij ons onbekend is. Voor het arme beest was een eenzame en pijnlijke dood een formaliteit. Verhongerend in een klein kooitje, gedrenkt in bloed en zijn eigen vuil. De 25-jarige Bassam Al-Hakimi, die voor het wapengekletter industriële bouwkunde studeerde, kon het niet meer aanzien. Samen met Victoria Johner y Cruz en de Nederlandse Chantal Jonkergouw - van SOS Zoo and Bear Rescue Group - doet hij er alles aan om de dieren van een verschrikkelijke dood te redden. De helden proberen wereldwijd geld op te halen. En met resultaat: er is al bijna 80.000 euro gedoneerd! 

Duur en gevaarlijk

De beesten worden, zij het mondjesmaat, weer voorzien van water en voedsel. Het is nou eenmaal erg duur én gevaarlijk om de voor dood achtergelaten dieren te helpen overleven. Voor alleen al de leeuw zijn duizenden euro's nodig. De verlaten dierentuin - die nabij de frontlinie ligt - herbergt daarnaast ook met uitsterven bedreigde Arabische luipaarden, apen, herten, paarden, vogels en verschillende reptielen. 

Wil jij helpen? Bezoek dan de Facebook-pagina van Chantal, of doneer via deze link.