Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Balling zegt betrokkenheid Verenigde Staten bij '9/11' op camera te hebben

Een voormalige ambtenaar van een Amerikaanse overheidsinstantie zegt de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij d...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een voormalige ambtenaar van een Amerikaanse overheidsinstantie zegt de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de vreselijke terreuraanslagen te kunnen bewijzen. Zou dit de roemruchte complottheorieën bewijzen?

De 39-jarige Amerikaan Kurt Sonnenfeld woont in Argentinië. In ballingschap: zijn geboorteland komt hij niet meer in. Sonnenfeld, ooit werkzaam voor zijn overheid, heeft een flink geschil met de Verenigde Staten. De reden: de terreuraanslagen op 11 september 2001. Het leven van Sonnenfeld veranderde op die zonnige nazomerdag voorgoed.

Lees ook: IS steekt christelijk meisje in brand voor ogen van moeder

Veiligheidsdiensten

Sonnenfeld was op dat moment werkzaam voor de Federal Emergency Management Agency (FEMA), een overheidsinstantie die onder de binnenlandse veiligheidsdiensten valt. De opdracht voor Sonnenfeld was, toen de Twin Towers in New York eenmaal ingestort waren, simpel: trek het rampgebied in en film alles wat je tegenkomt

Kluis

Dat deed hij. En terwijl hij dat deed, stuitte Sonnenfeld op bewijs dat zijn overheid betrokken zou zijn geweest bij de bloedigste terroristische aanslag ooit. Zo claimt hij tussen het puin een kluis tegen te zijn gekomen, die vlak voor de aanslagen leeg moet zijn gehaald. Ook wijst Sonnenfeld op het instorten van gebouw zeven - dat niet werd geraakt door een vliegtuig. Sonnenfeld heeft naar eigen zeggen - gek genoeg - zijn materiaal nooit in hoeven leveren. De beelden zijn daarentegen niet openbaar. Oordelen kunnen we dus niet..

Alles kwijt

Na '9/11' veranderde het leven van Sonnenfeld drastisch. Hij raakte alles kwijt en leeft nu dus noodgedwongen in Zuid-Amerika. 

Tsja, kunnen we deze man op zijn woord geloven?