Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Klappen als nooit tevoren voor de Oranje-helden in het Holland Heineken House

De teller begint op te lopen, de Nederlandse medaillespiegel neemt serieuze vormen aan, alle kleuren medailles zijn binn...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De teller begint op te lopen, de Nederlandse medaillespiegel neemt serieuze vormen aan, alle kleuren medailles zijn binnen en de jacht naar meer goud is nog lang niet voorbij. De oranjekoorts is bij ons op een absoluut hoogtepunt.

Ook in Rio is de sfeer aardig aanwezig, en noem dat gerust het understatement van de eeuw. De heroïsche Anna van der Breggen, Tom Dumoulin - die met een gebroken pols naar het zilver fietste - de gouden roeisters Ilse Paulis en Maaike Head, Neerlands nieuwe volksheld Dorian van Rijsselberghe, Sharon van Rouwendaal...

We noemen zo maar een paar van de vele Oranje-helden die ervoor zorgen dat sportieve successen in het Holland Heineken House op de grootst mogelijke wijze gevierd kunnen worden. En dan vergeten we bijna Dafne Schippers nog. Iedereen had haar al goud toebedeeld, zelf ging ze ook alleen voor het hoogst haalbare, maar het werd een zilveren medaille.

Even was ze er kapot van. Maar de huldiging van afgelopen nacht (18augustus), begeleid door de muziek van haar vriend Nicky Romero, maakte alles goed. Dafne was euforisch en barstte tegelijk in tranen uit. Beelden die ons en de rest van Nederland kippenvel bezorgden.

Hoe dan ook: in het Holland Heineken House wordt geëerd, gezongen, verwonderd, gedanst en er worden zelfs gratis Heineken-watertjes getapt.

Oh ja, er wordt ook nog geklapt. Want helden verdienen nou eenmaal een oorverdovend applaus. En nu denk jij natuurlijk: 'Wordt het dan niet een enorm natte bedoeling?'. Welnu, zelfs daar is over nagedacht, zoals je in de onderstaande video ziet. Hebben, deze klapmedaille, die hier te koop is!

Video

Advertorial