Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Groninger bedenkt pizza-automaat voor NS-stations

Even een pizza pinnen op een NS station? Als het aan Jordi Hillenga uit Groningen ligt kan het binnenkort. De jong...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Even een pizza pinnen op een NS station? Als het aan Jordi Hillenga uit Groningen ligt kan het binnenkort.

De jonge ondernemer bedacht namelijk een pizza-automaat waarmee je 24 uur per dag verse pizza uit de muur kunt halen. Er is vanuit het hele land interesse in de uitvinding van Hillenga, maar hijzelf is vooral geïnteresseerd in een samenwerking met NS. 'Ik ben in gesprek met de NS om te kijken wat er mogelijk is op al hun stations. Ik denk dat hun reizigers wel graag een verse pizza zouden willen halen. De NS lijkt het een goed idee te vinden en staat er positief in.'

Een pizza uit het apparaat van Jordi moet lekker en betaalbaar zijn. Afhankelijk van de ingrediënten gaan de pizza's tussen de vijf en de zes euro kosten. Voor dat geld komt de pizza gesneden en met pepermuntje voor erna uit het apparaat gerold. De pizza's worden door chef's koud in het apparaat gestopt en in vier minuten voor de hongerige koper opgewarmd. 

De eerste automaten zijn al geïnstalleerd in Groningen, de thuishaven van Hillenga. Maar dat is niet genoeg. Hij is klaar voor zijn landelijke pizza-uitrol. Ook internationaal heeft de pizza-automaat succes. De campus van de Xavier universiteit in Cincinnatti is klaar voor de eerste Amerikaanse Pizza ATM. En in Frankrijk en Duitsland trekt men al jaren pizza's uit de muur.