Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wéér een deceptie voor Oranje (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: tsja, Oranje..

Armoe troef. Dat is Oranje in twee woorden. Alsof de chaos achter de schermen nog niet groot genoeg is, hebben ook de elf op 't veld het flink af laten weten. Het Nederlands elftal verloor in een sfeerloos Philips-stadion met 1-2 van Griekenland. Daarmee staat het aantal thuisnederlagen van Oranje nu op vijf. Op een rij. Het is de meest waardeloze reeks sinds 1933, toen professioneel voetbal nog niet eens bestond.

Lees ook: we moeten het over Ajax hebben

Bovenliggende partij

En dat terwijl er gisteren niets eens verloren hoefde te worden. Het was niet heel slecht, sterker nog, Oranje was duidelijk de bovenliggende partij. Griekenland sloeg toe uit een onbewaakt moment van de Hollandse defensie én een grove fout van verdediger Bruma. Het enige hoogtepunt kwam er na een dieptepunt: het eerbetoon aan de overleden 'Oranje Generaal' Winfried Witjes, die een ruime maand geleden op 58-jarige leeftijd overleed. De beroemde Oranje-supporter werd in de 58e minuut met een groots spandoek geëerd.

Maar wat graag

Goed, het was slechts een oefenwedstrijd, maar dinsdag worden we verwacht in Zweden voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. En ook al wordt het volgende WK in het doodenge Rusland georganiseerd, we zijn er na het misgelopen EK in Frankrijk maar wat graag bij. 

Lees uit deze serie ook: Ruud Gullit overleeft ook deze achterbakse aanval

Betere dagen

Bij de koffie-automaat, in de lift, in het rokershok: op het werk zal het gesprek van de dag over Oranje al gauw afdwalen naar de betere dagen die we met onze nationale elf hebben gehad. Op onze redactie is het niet anders. Daarom een kleine wandeling down memory lane, of hoe dat flauwe Engelse spreekwoord ook mag gaan.

We zullen 't zien dinsdag..