Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schimmig: 80% gelden Stichting Loterijverlies verdwenen

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: de zwendel van Stichting Loterijverlies.

Er is vier miljoen euro in rook opgegaan. Vier miljoen euro die bij elkaar was geraapt door bijna 200.000 benadeelden van de Staatsloterij die zich tot Stichting Loterijverlies hebben gewend. Erik van den Emster, het voormalige hoofd van de Rotterdamse rechtbank, deed onderzoek naar de vermeende wanpraktijken van Stichting Loterijverlies en oprichter Ferdy Roet. Volgens Van den Emster is met de vier miljoen euro zo'n 80% van de gelden van de stichting, die al acht jaar actief is, verdwenen. Naar bedrijven waar Ferdy Roet aan te linken is.

Lees ook: mogelijk nieuwe 'horrorarts': zeventig verdachte sterfgevallen in kankerkliniek

Omvang

En dat terwijl Roet de 'slachtoffers' van de Staatsloterij - die zich misleid voelen door overdreven winkansen in spotjes van de loterij - juist had moeten bijstaan. Alsof Robin Roe... uh, Hood van zowel de armen als de rijken steelt. Sinds april wisten we, dankzij onderzoek van De Telegraaf, dat contributie van de talloze leden van de Stichting onder meer naar zogeheten brievenbusfirma's op het Britse Isle of Man en Kanaal-eiland Guernsey is weggesluisd. Nu is de gigantische omvang van de zwendel pas aan het licht gekomen.

Verrijkte

Delen van het geld terug bij Roet, die zichzelf met de centen verrijkte. Zo wist hij onder meer een lening te bemachtigen voor een riante villa. Van den Emster heeft zijn onderzoek ingeleverd bij de rechtbank van Alkmaar, zo schrijft De Telegraaf. Naast de bijdrages van de leden, is ook de 250.000 euro die de Staatsloterij aan de stichting betaalde spoorloos.

Roet vindt het zelf allemaal grote onzin, blijkt uit zijn reactie op het stuk van de krant van wakker Nederland. Iets zegt ons dat het nog een staartje krijgt..