Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Killerclowns met hamer en mes actief in Nederland

De afgelopen tijd zijn er meerdere clowns gesignaleerd in Nederland. Na Almere en Arnhem is nu ook Oss o...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De afgelopen tijd zijn er meerdere clowns gesignaleerd in Nederland.

Na Almere en Arnhem is nu ook Oss opgeschrikt door een clown. Een als clown verkleed figuur is daar gesignaleerd, bewapend met een hamer en mes. De politie dreigt met het gebruik van geweld mocht de dader opnieuw opduiken.

Geweld

De uit Amerika overgewaaide trend loopt in Nederland ook de spuigaten uit. Kinderen worden angst aangejaagd en ouders maken zich zorgen. De politie neemt deze zaak hoog op. ''Voor de veiligheid van omstanders, en onze eigen veiligheid, zullen wij u mogelijk benaderen met onze geweldsmiddelen. Mogelijk was u niet op de hoogte, maar het is strafbaar om op deze manier als 'clown' te spelen. Wij willen u laten weten dat wij deze zaak zeer serieus nemen!'', schreef een agente op Facebook als reactie op de clownsverschijningen.

Politie

Op de website van de politie is te lezen dat het volgens hen gaat om puberaal en heel sneu gedrag. Volgens hen moeten de loser-clowns aangepakt worden door de ouders, opvoeders, scholen, verenigingen en vrienden. "We weten niet of iedereen zich dat realiseert, maar als er aangifte wordt gedaan kan de 'grap' uitmonden in een echt politie-onderzoek met alle mogelijke gevolgen van dien."

Lees en zie ook: tweeënhalf jaar cel geëist tegen vader doodgeschudde baby

Ongepast

McDonalds kiest er naar aanleiding van deze incidenten voor om hun mascotte niet meer te laten optreden. Het bedrijf zou dit niet gepast vinden.

Een gewaarschuwd clown telt voor twee.