Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlander krijgt 18 jaar cel voor zuuraanval Delhaize

Nederlandse man veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en het betalen van een schadevergoeding voor zuuraanval. Het Op...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Nederlandse man veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en het betalen van een schadevergoeding voor zuuraanval.

Het Openbaar Ministerie van België acht de 41-jarige Jelle F. onder meer schuldig aan poging tot moord.

Ernstig

In Februari 2015 viel hij de 53-jarige schoonmaakster Marina Tijssen, werkzaam bij Delhaize, aan met zwavelzuur. Het slachtoffer raakte daarbij met blijvende schade, ernstig gewond aan het gezicht, arm en hand. De rechtbank concludeerde dat de dader geen andere intentie had, dan haar van het leven te beroven. Eerder hoorde hij de rechtbank al 20 jaar cel en 15 jaar TBS tegen hem eisen.

Lees en zie ook: opgepakte Syriër had banden met IS

Motief

Het motief van Jelle zou wraak op de maatschappij zijn geweest. Kort voor de aanval werd hij ontslagen en voelde zich buitengesloten door de maatschappij. Hij vluchtte, maar werd uiteindelijk in de kraag gevat tijdens een routinecontrole in Frankrijk, waarna hij werd uitgeleverd aan België.

Lees en zie ook: Tweeënhalf jaar cel geëist tegen vader doodgeschudde baby

Schade

De rechter heeft bepaald dat hij het slachtoffer een schadevergoeding verschuldigd is van 289.000 euro en Delhaize bijna 3 miljoen euro. Als de veroordeelde zijn straf heeft uitgezeten, vindt er opnieuw toetsing plaats over zijn terugkeer in de maatschappij. Dit kan betekenen dat na 18 jaar zijn straf alsnog wordt verlengt.

Zuur vooruitzicht