Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waar was jij tijdens de horrorspits?

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: waar was jij tijdens de horrorspits van dinsdag 1 november?

Chaos, crisis, alarmfase 1. De wintertijd is ingegaan, de bladeren vallen, het is steeds vroeger donker. En dat leidt in ons kleine kikkerlandje traditiegetrouw tot allerhande wantoestanden op de wegen. Wie onfortuinlijk genoeg was in de avondspits op de snelweg te belanden, stond waarschijnlijk vast in één van de maar liefst 925 kilometers (!) aan file. Daarmee was de avondspits van 1 november ronduit de drukste van dit jaar. Vooral rond Utrecht en Almere schijnt het een gevalletje survival of the fittest te zijn geweest. En het ergste? Dankzij de economische groei neemt de drukte op de snelwegen alleen maar toe. Meer handel staat nou eenmaal gelijk aan meer vervoer. Althans, dit vrezen verkeersspecialisten in gesprek met De Telegraaf. Kortom: elk voordeel heb nog altijd z'n nadeel

In tegenstelling tot

Op het spoor was het niet veel beter. En dat is nog zacht uitgedrukt. Op allerlei trajecten waren slechts drie woorden van toepassing: kommer en kwel. Wilde je van Amsterdam naar Arnhem of Nijmegen? Normaal gesproken een rit van een (ruim) uurtje. Gisteravond twintig minuten, want je kwam niet verder dan Utrecht. Gelukkig was er een overvol treintje dat je - vertraagd en wel - naar Den Bosch bracht, waar je kon overstappen op een trein naar Zwolle, die wel in Arnhem en Nijmegen stopte. Helaas kwam de NS niet op het misschien wel handige idee die trein te laten wachten op de vele reizigers uit de Randstad. Zijn de frustraties in deze alinea voelbaar? Dan heeft ondergetekende, in tegenstelling tot de vaderlandse spoorwegen, zijn taak gedaan.

Lees en zie ook: hels noodweer neemt Holland onder vuur (VIDEO)

Realiseren

En dan moeten we ons nog even realiseren dat het pas 2 november is. De Sint is nog niet in 't land, de vraag of de Elfstedentocht dit jaar dan eindelijk weer gereden zal worden is nog niet eens gesteld in De Wereld Draait Door (spoiler: it giet njiet oan) en Sky Radio schijnt Last Christmas van Wham! pas twee keer gedraaid te hebben. Oftewel: de echte vrieskou moet zich nog in ons land vastbijten en de eerste sneeuwvlokken moeten nog dalen.

Tot die tijd mogen we met gepaste trots zeggen dat we '1 november' overleefd hebben.