Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

100.000 elektrische wagens op de weg: hebben Tesla en zijn verwanten de toekomst? (VIDEO)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Want dat geklaag over de baas en het weer gaat natuurlijk ook wel eens vervelen. Vandaag: de 100.000ste elektrische wagen is een feit.

Het is vanaf vandaag een keihard feit. De 100.000ste elektrische auto op de Nederlandse wegen. Een automobilist uit Rijswijk heeft de eer. Hij krijgt vandaag de sleutels overhandigd. Niet zomaar, nee, volgens het Algemeen Dagblad wordt dat een feestelijk gebeuren. En waarom ook niet? Elektrische auto's zijn in veel gevallen een stuk zuiniger én schoner dan reguliere wagens. Da's in tijden van klimaatverandering en opwarming van de aarde wel degelijk wat waard.

Lees en zie ook: scheuren op de snelweg: helemaal niet slecht voor het milieu

In de top

Volgens NOS rijden er 12.000 volledig elektrische auto's rond in ons land. Een deel daarvan is gefabriceerd door Tesla, de veelbesproken elektrische bolide van de redelijk excentrieke miljardair Elon Musk. Het leeuwendeel van de stroombakken zijn slechts gedeeltelijk elektrisch: zogeheten 'plug-in hybrids'. In Nederland zijn inmiddels bijna 25.000 publieke oplaadpunten te vinden. En dat doen we als klein kikkerlandje goed: we hebben hiermee een plekkie veroverd in de wereldwijde top vijf. Als het op het totaal aantal elektrische auto's aankomt, staan we zelfs op een Europese tweede plaats. Alleen Noorwegen heeft meer elektrische wagens geregistreerd staan. Waarom moet er altijd een Scandinavisch land zijn dat iets - werkelijk waar wat dan ook - beter doet dan wij? Waarom? 

Lees ook: waar was jij tijdens de horrorspits?

Geloodst

Ook al hadden we maar wat graag gezien hoe Jeremy Clarkson (of Richard of James, als we toch bezig zijn) een Tesla Model X door New York City had geloodst, dit item van het 'nieuwe' Top Gear is nog altijd het kijken waard. De vraag die rijst: hebben elektrische auto's de toekomst?