Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man rijdt in op politie, agenten doen schokkende ontdekking op de achterbank

De man is aangehouden voor poging tot doodslag. 

Politie

Zondagavond negeerde een 30-jarige Rotterdammer rond 7 uur in de avond ter hoogte van Etten-Leur (Noord-Brabant) een algemene voertuigcontrole. De bestuurder reed echter niet 'gewoon' door, maar besloot opzettelijk in te rijden op een politieauto. Toch was dit niet het enige schokkende aan deze hele gebeurtenis, zo bleek achteraf.

Achtervolging

Er ontstond een heuse achtervolging nadat de 30-jarige bestuurder inreed op de dienstwagen. De Rotterdammer wist echter een behoorlijke tijd uit handen van de politie te blijven en werd pas bij Antwerpen tot stilstand gebracht met behulp van agenten van onze zuiderburen. De route van Etten-Leur naar Antwerpen is zo'n 70 km.

Schokkende ontdekking

Toen de politie de man eindelijk wist aan te houden en in de boeien sloeg, kwamen agenten erachter dat er op de achterbank een kind zat. Het 5-jarige meisje heeft dus al die tijd, zowel tijdens het inrijden op de politie als tijdens de achtervolging, in de wagen gezeten.

Een politiewoordvoerster laat weten dat als de politie op de hoogte was geweest van het feit dat er een kind op de achterbank zat de achtervolging 'nooit zo was ingezet.'

Poging tot doodslag

De politie meldt op haar website dat de man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag wegens het inrijden op de dienstauto met een agente erin. Hij wordt op het bureau verhoord.

Waarom de man besloot de politiecontrole te negeren, vervolgens op een politiewagen inreed en ervandoor ging, is nog altijd onduidelijk.

Video

Zo'n politieachtervolging kan er behoorlijk spectaculair uitzien. Zo deelde de Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties in mei nog een video van een achtervolging uit augustus 2022. Er werden toen in totaal zes politiewagens plus een politiehelikopter ingezet.

Een man had destijds zijn ex-vriendin ontvoerd en ondanks dat de twee beiden afkomstig waren uit België, bemoeide ook de Nederlandse politie zich ermee. Dit doordat de ontvoerder de Nederlandse grens over was gegaan. Ook deze bestuurder werd uiteindelijk tot stilstand gebracht.

De Belg werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 75 voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de ontvoerder een taakstraf van 240 uur, een rijontzegging van 6 maanden én moest hij een schadevergoeding dokken van 1.500 euro.

Het is afwachten tot welke straf de man met het kind in zijn auto wordt veroordeeld als hij voor de rechter moet verschijnen.

Misdaad
  • Politie.nl, Hart van Nederland
  • Adobe Stock