Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: man ontvoert ex, politie filmt spectaculaire achtervolging

De BMW-bestuurder ontvoerde zijn ex in augustus 2022 en dacht ermee weg te kunnen komen... De politie deelt nu beelden van de spectaculaire achtervolging.

Politiehelikopter

De bestuurder en het slachtoffer zijn beide afkomstig uit België, maar de ontvoerder was de Nederlandse grens over gegaan. Dat meldde het slachtoffer destijds toen ze contact had met de meldkamer van onze zuiderburen. De politie België zocht daardoor contact met de politie in ons land.

Door beelden die vanuit een helikopter zijn gemaakt is goed te zien hoe de politie het voertuig achtervolgt. Wanneer de BMW met de ontvoerder en ex-vriendin in de buurt van Tilburg wordt gesignaleerd, zijn agenten van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant er als de kippen bij.

Volgens de Belgische meldkamer zou de bestuurder in het bezit zijn van een mes. Niet alleen is wapenbezit natuurlijk ten strengste verboden, ook de snelheid die de ontvoerder op de Nederlandse wegen inzette is niet bepaald gewenst. Zo zou hij met een snelheid van zo'n 150 km/u over de snelweg hebben gescheurd en besloot hij zelfs op het eind te gaan spookrijden.

Na een wilde achtervolging door in totaal zes politieauto's en een politiehelikopter wisten ze de auto tot stilstand te brengen. De wagen van de verdachte werd klemgereden, waarbij agenten hun wapens trokken en twee waarschuwingsschoten werden gelost. Voor het tot stilstand brengen van de BMW werden twee politieauto's ingezet als wapen.

De ontvoerder werd vervolgens door de agenten gauw in de boeien geslagen, waarna ze de vrouw konden bevrijden.

Veroordeling

Hoewel de Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties de video pas woensdag met de buitenwereld deelde, is de verdachte inmiddels al veroordeeld. Er werd een proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte voor ontvoering, bedreiging en zijn overtredingen op de weg.

In de video van de politie is te zien dat de verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 75 voorwaardelijk. Daarnaast krijgt de ontvoerder een taakstraf van 240 uur, een rijontzegging van 6 maanden en moet hij een schadevergoeding van 1.500 euro betalen.

Misdaad
  • Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties, De Rechtspraak, AD
  • Adobe Stock
  • Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties