Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bijna 100 kilo coke bij Duitse Aldi-supermarkten bezorgd: 'Waarschijnlijk door 'foutje' drugscrimineel'

Meerder Duitse supermarkten kregen geen bananen, maar coke geleverd. Waarschijnlijk omdat een drugscrimineel in de haven van Antwerpen een fout heeft gemaakt. 

coke

Supermarktmedewerkers van de Aldi in Duitsland stonden raar te kijken toen ze een nieuwe lading producten binnenkregen. Dozen met bananen bevatten namelijk niet alleen de kromme vruchten, maar ook coke. Heel veel coke zelfs. Dat meldt de politie de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen volgens de Belgische krant HLN.

Op 10 september werden in twee verschillende Aldi-vestigingen in Mönchengladbach pakketten cocaïne ontdekt. De drugs lagen dus nog niet in de schappen, maar werden bij het uitladen aangetroffen door supermarktmedewerkers. Die schakelden direct de autoriteiten in, die later konden bevestigen dat het om coke ging.

Straatwaarde: 7 miljoen

De twee supermarkten in Mönchengladbach bleken echter niet de enige Aldi's die een lading drugs hadden ontvangen. Ook bij Aldi's in Krefeld, Duisburg, Neuss, Viersen en Heinsberg werden dezelfde dag bananendozen met coke gevonden. Bij elkaar gaat het om bijna honderd kilo coke, met een straatwaarde van zo'n 7 miljoen euro.

Vermoedelijk was de coke in eerste instantie bij een Aldi-magazijn afgeleverd. Vanuit daar zouden de dozen doorgestuurd zijn naar de verschillende Aldi-vestigingen.

De Duitse politie vermoedt dat er een fout is gemaakt in de haven van Antwerpen, waardoor de illegale handelswaar bij het Duitse distributiecentrum van de Aldi terecht zijn gekomen. Een uithaler of persoon die de drugs heeft afgeleverd is mogelijk verantwoordelijk voor het 'oeps-momentje', schrijven Duitse media. Ook een storing bij de leverancier wordt niet uitgesloten. Volgens de politie is het onwaarschijnlijk dat er supermarktmedewerkers betrokken zijn bij de drugssmokkel.

Komt vaker voor

Drugs worden vaker afgeleverd op een verkeerd adres. Zo leverden Amerikaanse criminelen vorig jaar nog per ongeluk voor 3 miljoen dollar aan het zeer verslavende fentanyl aan een restaurant.

En ook in Nederland komen zulke vergissingen voor. Een Haagse supermarkt ontdekte in 2021 een lading drugs, die, net als in Duitsland, verpakt waren in bananendozen. De eigenaar waarschuwde toen direct de politie, waarna gewapende agenten de drugs kwamen ophalen en met een beveiligd transport afvoerden.

Misdaad
  • Politie van het district Olpe